Egyeztet a Szilícium-völgy vezetőivel Donald Trump

Egyeztet a Szilícium-völgy vezetőivel Donald Trump

2016. december 9. 08:45, Péntek
A találkozó helyszínéül a New York-i Trump Tower szolgál majd.

A USA Today arról számolt be, hogy a december 14-re tervezett csúcstalálkozót Reince Priebus, Donald Trump kabinetfőnöke; Trump mostohafia, Jared Kushner és Peter Thiel német származású internetes befektető közösen szervezik. A megválasztott elnök az azt követő napon tartaná meg a választások utáni első hivatalos sajtókonferenciáját.

A hír azért érdekes, mert a választási kampány során kiderült, hogy Trump és az IT-ágazat képviselői finoman szólva sem szívlelik egymást. Júliusban a technológiai szektor nyílt levélben támadta Trump jelölését. Az ágazat képviselői kiemelték, hogy Donald Trump elnökjelöltsége, illetve esetleges megválasztása katasztrófa lenne az innováció számára. Később kiszivárgott, hogy a megválasztott amerikai elnök terveitől komolyan tartanak az IT-óriások. Az egyik ilyen elképzelés a külföldieknek kiadott vízumok számának korlátozása volt. Emellett az sem tett jót a két fél kapcsolatának, hogy a megválasztott elnök érdekesen viszonyul az internetsemlegesség kérdéséhez. Jellemző, hogy Peter Thiel volt az egyetlen olyan internetes befektető, aki nyíltan támogatta a Trumpot.

Semil Shah, a Haystack Fund vezető partnere azt mondta, hogy a Szilícium-völgy legtöbb képviselője jelenleg éppen felocsúdott a Trump megválasztása által okozott meglepetésből és most megpróbálja elfogadni a várható változásokat.

Listázás a fórumban