A Huawei is a nagy akkumulátorra szavaz

A Huawei is a nagy akkumulátorra szavaz

2017. április 17. 20:30, Hétfő
Középkategóriás megoldásuk méretes példánnyal futott be, kedvező áron.

A Huawei kapcsán legutóbb a Honor V9 európai megjelenéséről írtunk, kétségtelen tény azonban, hogy a P10 és a P10 Plus bemutatkozása óta hirtelen megszaporodtak az új jövevények, mintha a gyártó a Samsung példáját követve egészpályás letámadással szeretné meghódítani a piacot. Most egy újabb változat bukkant fel a világhálón.

A Huawei Enjoy 7 Plus a kiszivárogtatóként meglehetős hírnévre szert tett Roland Quandt Twitter-lapján jelent meg, itt a hardveres specifikáció mellett egy képet is szemügyre vehetünk. Eszerint az okostelefon egy 5,5 hüvelykes kijelzőt kapott, amely a mostani trendet követi, ez azonban „csak” a 720p felbontást támogatja, vagyis egyértelműen középkategóriás megoldásról van szó. A teljesítményért a Qualcomm Snapdragon 435 chip felel, ez szintén nem az erőművek közé tartozik, míg a cég ehhez 3 GB memóriát és egy alapesetben 32 GB-os, ám kibővíthető belső tárolót társít. A hátoldalon egy 12 megapixeles kamerát és egy ujjlenyomat-olvasót helyeztek el, míg az előlapon egy 8 megapixeles példány felel a szelfikért.


Érdekességként említhetjük meg, hogy az üzemidőt is kiemelt szempontként kezelik, hiszen a telefon egy méretes, kereken 4000 mAh-s akkumulátort kapott, amit nyilván némileg ritkábban kell majd újratöltenünk. Ezzel a cég mintha a nagy akkumulátorokkal kapcsolatos divatot is követné, bár azért nem esnek olyan túlzásokba, mint egyes kevésbé ismert riválisok, akik olykor a 10000 mAh-s példányok alkalmazásától sem riadnak vissza. A külső burkolat alumíniumból készült, ez fehér színben pompázik.

A nemzetközi megjelenésről egyelőre nem szól a fáma, ez azonban valószínűleg rövid időn belül esedékes – Kínában a hivatalos ár mindössze 230 dollárnak felel meg.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban