Hangulatos a Galaxis őrzői játékváltozata

Hangulatos a Galaxis őrzői játékváltozata

2017. április 25. 22:51, Kedd
A Galaxis őrzői játékváltozata megkopott grafikával bír és a játék alatt suttogó mechanika bizony elég döcögős, de a hangulat kárpótol mindenért.

A Telltale Games a The Walking Dead első évadával írta be saját nevét a kalandjátékok kedvelőinek szívébe és tette mindezt joggal, hiszen egy remekül átgondolt, pazar megoldásokkal operáló programot kaptunk, melynek befejezése is megható volt. Aztán a The Wolf Among Us bizonyította, hogy nem egyszeri véletlen volt a dolog, a csapat bizony tehetséges emberekből áll, akik láthatóan élvezik is amit csinálnak. A The Walking Dead második évada azonban már nem okozott akkora örömet, számomra pedig az abszolút mélypontot a Trónok harca port jelentette. A Minecraft és a Tales from the Borderlands sem hagyott túl mély nyomot de szerencsére a Batman már mutatott valami újat.

Éppen ezért elég lelkesen vártam az igen hosszú című Marvel Guardians of the Galaxy: The Telltale Series Episode One - Tangled up in Blue megjelenését. Elsősorban a Batman által okozott kellemes élmény miatt, másodsorban pedig a Galaxis őrzői egyik nagy kedvencem és ezért volt izgalmas, mit hoznak ki belőle a fejlesztők. Sajnos a kép elég kettős, hiszen miközben a hangulat elég jó és még a poénok is ülnek, de a megvalósítás már valóban üti az igénytelenség szintjét. Pontosabban a grafikus motor felett egyszerűen eljárt az idő - már pár éve.Ahogy az már lenni szokott, az első epizód amolyan felvezetésként szolgál és megteremti a későbbi részek hangulatát. A főszerepeket természetesen a filmben - és még inkább a képregényben - megismert Űrlord, Mordály, Groot, Drax és Gamora alakítja, ám a legtöbb alkalommal Űrlord, azaz Peter Quill karakterét kapjuk meg. A történetről nem mondanék semmit, mert igazából nem nagyon hatott meg, bár alapnak nem rossz. A lényeg, hogy mi vagyunk a jók akik harcolnak a nagy gonosz ellen. Persze folyamatosan érkeznek a poénok amiken valóban lehet mosolyogni, hiszen a kémia a monitorokon is működik a szereplők között.

Azonban egyszerűen nem lehet elmenni a grafika szegényessége mellett. Peter, Gamorra és Yondu például cseppet sem hasonlítanak a filmbeli alakokhoz. Elméletileg a képregényben látott szereplőkről mintázták őket, de szerintem azokra sem nagyon hasonlítanak. Szerencsére Groot, Drax és Mordály alakján nem ronthattak, hiszen ők a vásznakon és a füzetekben is ugyanúgy néztek ki. Ráadásul sok a fagyás és az elcsúszott pixelek is nagyon rontanak az élményen. Ezek egyébként már szinte megszokott hibának számítanak a Telltale utóbbi játékaiban, de ettől még nem kell elfogadni ezt.A grafika ellenére a Galaxis őrzői mégis egy remek kis kalandot kínál. Ismét kapunk nyomozós szekvenciákat, Peter rakétalábai is behozzák a vertikális mozgásteret és persze a quick-time elemek is nagyot dobnak a hangulaton. Amit még szintén ki kell emelni - és sajnos nem pozitívumként -, hogy mintha nem lenne súlya a döntéseinknek. Persze kell választanunk, de nem érezzük a hatását úgy, mint a korábbi játékokban. De érdemes kipróbálni a Tangled up in Blue nyújtotta kalandot, hiszen aki eddig is jól szórakozott a fejlesztők alkotásaival, most sem csalódhat. Azonban nagyon ideje lenne már annak, hogy a Telltale frissítse a grafikus motort, mert ezt sokáig nem lehet már eladni.

Listázás a fórumban