Májusi ajánló - visszatérnek a verekedő hősök

Májusi ajánló - visszatérnek a verekedő hősök

2017. május 1. 13:10, Hétfő
Májusban valóban lesz mivel szórakoztatni magunkat, legyen akár konzol akár PC a kedvenc játékplatformunk.

Májusban is bőven el leszünk látva játékokkal, így sem a konzolosok sem pedig a PC-s tábor nem panaszkodhat. Régen várt folytatások, évtizedek óta készülő FPS és RPG is akad a kínálatban. kezdjük rögtön a hosszú hosszú évek óta készülő Prey-jel, mely 5-én kerül a boltok polcaira. A Bethesda és az Arkane Studios alkotása érdekesnek tűnik, az átalakulásos megoldások pedig egészen egyedi dolgokat hozhatnak be a játékmenetbe. Kérdés persze, hogy mennyire sikerül egy egészet alkotni a sok kis ígéretes elemből. A Dishonored esetében sikerült, így megkapja az esélyt a Prey is.

Szintén 5-én jön a World to the West, mely a sikeres Teslagrad egy mellékága lesz. A rétegjátéknak számító programban négy karaktert kapunk, mindegyik egyedi képességekkel bír. Kérdés, hazánkban mekkora lesz rá az érdeklődés. Az NBA Playgrounds is kellemes kikapcsolódást nyújthat, a kosár árkádosabb jellegét mutatja meg a rajongók számára. A The Surge május 16-án érkezik és az akció-RPG már nagyobb érdeklődésre tarthat számot. A Deck13 csapata szeretne immáron bekerülni a felső-kategóriás játékok fejlesztői közé és a Földön játszódó sci-fi erre jó próbálkozás lehet.


Azonban a hónap durranására 19-ig kell várni. Képregény rajongóként nem lehet nem várni az Injustice 2 premierjét, melyben ismét belebújhatunk Batman, Villám, Superman de akár még Joker bőrébe is és összecsaphatunk Brainiac seregeivel. A sztori mód az, amit személy szerint nagyon várok, hiszen az első részben is nagyon érdekes és izgalmas történetet kaptunk, szóval várom a folytatást. A kicsit komolyabb játékok rajongói számára pedig 23-át érdemes bejelölni a naptárban, mivel érkezik a Steel Division: Normandy 44, a Paradox Interactive világháborús stratégiája.

Május 26-án egy kis hentelésre is számíthatunk, mivel jön a Friday the 13th: The Game, ami persze nagy érdeklődésre tarthat számot, ugyanakkor nagy bukás is lehet, ha nem működnek a játékban megígért mechanizmusok. A Get Even az én titkos esélyesem, tetszik a misztikum a cím körül, bár lehet ez csak azért van, mert a készítők pontosan tudják, hogy nem sikerült jól a játék és próbálják eldugni azt a sajtó elől. Én mindenesetre adok neki egy esélyt. A hónap végére pedig jön a Rime, melyet így első blikkre a Shadow of the Colossushoz tudnék hasonlítani, ami azért nem rossz ajánlólevél. Lezárásként pedig a vak nőt főszerepbe állító Perception kerül a boltokba, melyben a hangok alapján tudunk majd tájékozódni. Szintén elég izgalmasnak tűnik. Június a sportról szól majd, hiszen a Tekken 7 mellett a DiRT 4, a MotoGP 17 és a Tour de France 2017 is.

Listázás a fórumban