Hogyan legyél latin szerető

Hogyan legyél latin szerető

2017. május 15. 18:18, Hétfő
Ez a remek szereplőkkel teletűzdelt komédia lehet, hogy épp az ellenkezőjére tanít meg minket, mint azt a címe sugallja.

Hogy tetszett a Hogyan legyél latin szerető?
Tetszett, jó film.
Közepes lett.
Gyengén sikerült.
Még nem láttam.
Maximo már kisgyerekként elhatározta, hogy az lesz a célja, hogy nulla munkával a maximális kényelmi fokra juttassa el az életét. Ehhez pedig csak annyi kellett, hogy kívánatos latin csődörként megállapodjon egy pénzes öregasszony mellett, akinek halála esetén szép summa üti a kezét. De persze addig is arany az élete, amíg él a felesége. Gond csak akkor adódik, amikor a 80 fölötti hölgy fiatalabb társat szerez be maga mellé, így Maximo minden tudás és pénz nélkül az utcára kerül.


Alapjáraton nincs gond a filmmel, köszönhetően annak, hogy a főhős bármennyire is egy haszonleső semmirekellő, egy szerethető karakter. Még akkor is, ha tényleg idióta módon viselkedik. És még az sem nyírja ki a Hogyan legyél latin szeretőt, hogy valójában nem róla szól, hanem inkább kapcsolatáról a 10 éves unokaöccsével, hiszen ő az, akinek célja eltanulni a dzsigolóság művészetét. Persze a pocakot eresztő egykori menő csávó is kitesz azért magáért, még ha ki is jött a gyakorlatból.

A gyerekszál szerencsére nem húzza le a filmet, a végeredmény pedig meglepetésre nem vállalhatatlan, hanem érzelmes és tanulságos. Oké, kissé hollywoodias, de mivel a kezdést követően a néző nem feltétlenül erre számít, ezért kellemes meglepetésnek is tekinthető. De ettől még a Hogyan legyél latin szeretőt a helyenként kifejezetten élvezhető középszertől és a limonádéságtól csak az menti meg, hogy tele van ismert arcokkal a kisebb mellékszerepekben, akik kitesznek magukért.


Tény, hogy ha a film egy kicsit merészebb mert volna lenni, akkor sokkal jobban járhattunk volna vele. Így elnézegeti az ember, elmereng egy-egy elbénázott poénon, hogy vajon a forgatás alatt senki sem szólt a rendezőnek, hogy ez vagy az nem működik, míg amikor betalálnak, akkor jót röhöghetünk. Azonban bármi is az aránya szemünkben a luftoknak és a találatoknak, abban biztosak lehetünk, hogy pár nappal később már nem nagyon fogunk emlékezni arra, hogy valaha is láttuk volna a filmet. Ez mondjuk az újranézés esetében nem hátrány, egyébként viszont...

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz
Hogyan legyél latin szerető (How to Be a Latin Lover)
magyarul beszélő, amerikai komédia, 116 perc, 2017
12 éven aluliak számára nem ajánlott

rendező: Ken Marino
forgatókönyvíró: Jon Zack, Chris Spain
operatőr: John Bailey
zene: Craig Wedren
producer: Eugenio Derbez, Ben Odell

szereplők:
Eugenio Derbez (Maximo)
Raphael Alejandro (Hugo)
Salma Hayek (Sara)
Kristen Bell (Cindy)
Raquel Welch (Celeste)
Rob Corddry (Quincy)
Rob Lowe (Rick)Listázás a fórumban