Netflix - sorozat készül a The Witcherből

Netflix - sorozat készül a The Witcherből

2017. május 18. 10:18, Csütörtök
A stream-szolgáltató felfigyelt a játék sikerére és úgy döntött, megfilmesíti azt, illetve az eredeti műveket.

A Netflix és a Platige Image nevű lengyel produkciós cég közösen bejelentette, hogy Andrzej Sapkowski Vaják című regénysorozatából filmsorozat készül. A Platige Image tweetjéből az is kiderült, hogy a munkák már elkezdődtek. Sapkowski kreatív tanácsadóként segít majd a filmeseknek.

A producerek között lesz Sean Daniel (A Múmia sorozat, A Térség), Jason Brown (A Térség) és Tomek Baginski, utóbbit a The Cathedral című rövidfilmért Oscar-díjra is jelölték, míg a The Fallen Art című alkotásért 2006-ban BAFTA-díjat kapott. Mellettük szintén producerként dolgozik Jarek Sawko (The Fallen Art, Another Day of Life), aki Platige Image munkatársa. A lengyel produkciós cég a közleményben kiemelte, hogy Baginski évadonként legalább egy rész erejéig rendező is lesz. Mindez egyértelműen arra utal, hogy a Netflix több évadot is tervez. Baginski készítette el a The Witcher játék mindhárom részéhez a bevezetőket.


Sapkowski egy hónapja a Budapesti Könyvfesztiválon dedikált, nála állt messze a legnagyobb sor az összes író közül

Erick Barmack, a Netflix nemzetközi sorozatokért felelős alelnöke kijelentette, hogy Andrzej Sapkowski egy gazdag és emlékezetes világot teremtett, amely egyszerre varázslatos és ismerős, s szeretnék a sagát eljuttatni a tagjaikhoz szerte a világon. Sapkowski hangsúlyozta, hogy nagyon örül annak, hogy a Netflix elkészíti a több mint 30 éven át írt Vaják történetei filmes adaptációját és már nagyon izgatottan várja a közös munkát. Tomek Baginski és Jarek Sawko pedig arra mutattak rá, hogy Sapkowski alkotásainak erkölcsi és intellektuális mélységük egyaránt van, ami jócskán túlmutat a műfajon. A történet napjainkról és napjaink kihívásairól szól, de fantasy köntösbe rejtve. Emellett ez a történet mindannyiunkról szól, ugyanis mindenki szívében ott lakozik a szörny és a hős.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban