Elkészült a Honor 6A

Elkészült a Honor 6A

2017. június 4. 14:51, Vasárnap
A Huawei különálló márkája egy újabb készüléket mutatott be, középkategóriás kivitelben.

A Honor név alatt idén is több különböző okostelefon látott napvilágot, amelyek többnyire szerényebb hardverrel, a középkategóriában vagy a belépő szinten próbálkoztak meg a térhódítással. Most egy újabb változatot ismerhetünk meg, amely júniusban indul útjára.

A cég kínai oldalán elérhető a telefon pontos specifikációja, valamint az ezt általában kísérő marketinges anyag. Eszerint a Honor 6A szokványosnak mondható jellemzőket vonultat fel, hiszen a listát egy 5 hüvelykes érintőképernyő vezeti fel, amely a 720p felbontást támogatja – ezt már több gyártó számos különböző megoldása esetében láthattuk. A teljesítményért a szintén jól ismert Snapdragon 430 chip felel, ehhez pedig 2 vagy 3 GB memória, valamint egy 16 vagy 32 GB-os belső tároló csatlakozik, bár ez utóbbi egy legfeljebb 128 GB-os microSD-vel tovább bővíthető.

A hátoldalon egy 13 megapixeles kamera kapott helyet, az előlapon pedig egy 5 megapixeles példány dolgozik, ez legalább olyan gyakran visszaköszön az egyes megoldásokon, mint az előbb említett panel és chip. Az akkumulátor egy 3020 mAh-s változat, ennek köszönhetően nem lesz gond az üzemidővel, a hátlapon pedig a kamera mellett egy ujjlenyomat-olvasót is elhelyeztek, ami szintén kezd univerzális jelleget ölteni. A szoftveres oldalon az Android 7.0 Nougat verzió található meg, a chip révén pedig a Quick Charge 3.0 is támogatott – az LTE Cat 4 eléréssel egyetemben, legalábbis ami a letöltéseket illeti.

A 2 GB memóriával ellátott példány 115 dollártól indul a kínai piacon, míg a 3 GB RAM-ot és 32 GB-os tárolót felvonultató változat 145 dollárnak megfelelő összegért lesz kapható. A megjelenés június első hetében esedékes, a nemzetközi terjesztésről egyelőre nem esett szó.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban