A június nagy durranások hónapja lesz a mozikban

A június nagy durranások hónapja lesz a mozikban

2017. június 3. 14:24, Szombat
Durva mozis nyarunk lesz: Schwarzenegger megküzd Wonder Womannel, Bruce Willis az óriásrobotokkal, Scarlett Johannson pedig korhatárossá válik.

Hányszor voltál moziban májusban?
Egyszer sem.
Egyszer.
2-3-szor.
4-5-ször.
5-nél többször.
A mozis nyár már tart egy ideje, de most csillagászatilag is kezdetét veszi az év legmelegebb évszaka, s meglepően sok premiert hoz el, pedig olykor az a jellemzőbb, hogy az ilyenkorra időzített nagy durranások ellen még független filmeket sem mernek küldeni. A június elsején indult mozis héten például a tuti befutó Wonder Woman (Wonder Woman) ellen hat másik bemutató is felsorakozik. (Érdekes lesz megnézni, hogy itthon csak simán a hét legjobb premierje lesz a képregény-adaptáció egy közepesen jó starttal, vagy rácáfolva a papírformára valóban sok magyart fog érdekelni.)

Romazuri

A hét tovább premierjei között ott lesz még egy gyerekeket megcélzó folytatásfilm, az Egy ropi naplója: A nagy kiruccanás (Diary of a Wimpy Kid: The Long Haul), valamint Arnold Schwarzenegger repülőgép-katasztrófás drámája, az Utóhatás (Aftermath), ami Amerikában csak lakossági forgalmazást kapott. E filmek mellett két dokumentarista darab érkezik, az Egy német sors (A German Life), valamint a Forradalom: Az orosz avantgárd születése (Revolution: New Art for a New World) - előbbiről már múlt hónapban írtunk, Joseph Goebbels náci propagandaminiszter nemrég, 105 éves korában elhunyt titkárnőjéről szól. És lesz két francia premier is: A magas ősz férfi társat keres (Un profil pour deux) főszereplője, ahogy a címből is sejthető, Pierre Richard (egy romkomról van szó, amiben egy idős ember online kezd el magának társat keresni). A másik bemutató pedig A sóher (Radin!), ami dettó komédia, habár elég idegesítő, a főhőse Danny Boon egy nagyon sóher figurát alakít, akinek a megélhetési költségeit hozzá beállító lánya veri az egekbe.

Egy német sors

Június 8-án is szokatlanul sok premierfilm kerül a mozikba. A hatost A múmia (The Mummy) vezeti, nyilván nagy bevételre számíthat Tom Cruise akciózása, s talán egy jó szinkronnal (Szilágyi Tibor lesz Christian Clavier magyar hangja) az a Romazuri (À bras ouverts) is jól szerepelhet, amiben egy férfi befogad egy roma családot. Azonban a többi film komolyabb sikerre nem tarthat számot a héten, még a Mundruczó Kornél-féle a Jupiter holdja sem, ha korábbi, nem feltétlenül popcornos munkáiból indulunk ki.

A tisztesség kedvéért íme a többi premier: a Porto 35mm (Porto) egy romantikus sztori lesz Portugáliából egy francia lány és egy amerikai fiú szerelméről (a főszerepben a nemrég elhunyt Anton Yelchinnel), a norvég A kertész titka (Rosemari) című filmben egy tinilány biológiai szüleit próbálja megtalálni, míg Az óra (Slava) egy nagyon erős bolgár dráma, amiben egy egyszerű vasúti munkás hatalmas összeget talál a síneken, s azt a hatóságoknak átadva teljesen szétesik az élete a bürokráciának köszönhetően.

Mérgezett egér

Június 15-től ismét eggyel kevesebb premierrel kell szembenéznünk, és a hetet talán a Verdák 3 (Cars 3) fogja nyerni, Scarlett Johansson korhatáros, csajos, hullás komédiája, a Csajok hajnalig (Rough Night) előtt. Még akkor is, ha láttunk már karón varjút, bár a DVD-re készített Volt egyszer egy Venice (Once Upon a Time in Venice) akkor is béfilm, ha Bruce Willis szerepel benne - vagy éppen azért.

A hét két másik premierje között ott egy izraeli komédia, a Határidős esküvő (Laavor et hakir) a Cirko Filmtől, aminek főszereplője istentől vár vőlegényt, az Out pedig a felvidéki Kristóf György első rendezése a Vertigo Média forgalmazásában. Ebben a munkáját elvesztő főszereplő egy új állás reményében útnak indul a Baltikumba, s útja során számos szürreális élmény, és valószínűtlen találkozások egész sora éri.

Élesítve

A június 22-én kezdődő mozis hetet elég gyorsan letudhatjuk azzal, hogy Transformers: Az utolsó lovag (Transformers: The Last Knight), hiszen mellette csak egy Vuk újrapremier lesz, meg egy érthetetlen módon erre a napra pozicionált akciófilm, az Élesítve (Unlocked) - akit nem érdekel a TF5, az inkább megnéz egy régebbi bemutatót, nem feltétlenül fog egy nem túl "menő" angol terroristafilmre befizetni.

Volt egyszer egy Venice

A hónap utolsó mozis hete 29-én veszi kezdetét, a legnézettebb filmje pedig a Gru 3 (Despicable Me 3) lesz, mely talán az év legnézettebbje is lehet, s minden bizonnyal a legjobb nyitányt fogja produkálni. Erre a hétre is jut egy szinkronizált francia komédia (valamelyik biztosan befut), az Oltári baki (Jour J), amiben egy barátnő igent mond a szeretőjét megkérni kívánó pasinak, ezzel hatalmas kavarodást okozva.

A hét legjobb filmjének azonban mégsem ez ígérkezik, hanem a Nyomd, Bébi, nyomd! (Baby Driver) bankrabló sofőrös akciókomédia Angliából Edgar Wright rendezésében. Éppen ezért az Elválaszthatatlanok (Indivisibili) című olasz, sziámi ikres dráma, valamint az osztrák Mérgezett egér (Wilde Maus) nem nagyon rúghat labdába, pedig utóbbi kifejezetten ígéretes bűnügyi komédia, amiben egy állása elvesztését felesége elől titkoló férfi nem elég, hogy bosszút forral volt főnöke ellen, de még egy hullámvasutat is renoválni kezd régi barátjával.

Elválaszthatatlanok

Melyik júnusi hazai mozis premier érdekel legjobban?
Transformers 5
Verdák 3
Wonder Woman
A múmia
Csajok hajnalig
Utóhatás
Nyomd, Bébi, nyomd!
Gru 3
Valamelyik a többi közül.
Júliusban is minden hétre jut egy vagy két nagyszabású film. Christopher Nolan háborúzni fog, Luc Besson scifizni, Charlize Theron akciózni, de lesz A majmok bolygója-folytatás és Baywatch is.

Listázás a fórumban