Az iPhone-t használók negyede váltana ősszel

Az iPhone-t használók negyede váltana ősszel

2017. június 14. 10:25, Szerda
A tizedik évfordulón esedékes iPhone 8 iránt a megkérdezettek negyede érdeklődik komolyan.

Az év első felében számos alkalommal olvashattunk az Apple szeptemberben érkező új fejlesztéseiről, itt a legtöbben tudni vélik, hogy egyszerre három példány mutatkozhat be a nagyközönség előtt. Az OLED-kijelzővel ellátott készülék iránt élénk az érdeklődés, a magas ár azonban sokakat visszatarthat.

A tengerentúlon a Branding Brand végzett el kisebb közvélemény-kutatást az iPhone készülékeket használók körében, egészen pontosan 1000 vásárlót megkérdezve. A most közzétett eredményekből jól látszik, hogy a tábor 26 százaléka szeretne váltani ősszel, amikor befut az új fejlesztés, míg 14 százalék az iPhone 7 valamelyik változatát, további 12 százalék pedig az iPhone 6 egyik példányát szerezné be. Mindössze 2 százalék jelezte, hogy az Androidra váltana, 1 százalék pedig az iPhone SE iránt érdeklődik. A válaszadók csaknem fele (44 százaléka) szeretne további fejlesztéseket az iOS terén, a tábor negyede pedig a külső dizájn frissítését látná szívesen.


Érdekes tény, hogy az internetezők körében 65 százalék a hívások miatt vásárolna iPhone készüléket, 60 százalékuk pedig a zenehallgatás, illetve a márka miatt szánná el magát erre. Ezt követi 58 százalékkal a mobilnetezők aránya, akik a web, az email, illetve a szöveges üzenetek miatt döntenek a vásárlás mellett. A magukat távol tartók közül 49 százalék az ár miatt dönt így, 42 százaléknak nincs szüksége egy újabb telefonra, 40 százalék nem használná ki az elérhető funkciókat, 28 százalék pedig nem akar emiatt szolgáltatót váltani.

Egyes hírek szerint az iPhone 8 hivatalos ára az 1000 dollárt is elérheti majd, ez nyilván nem bátorítja fel a kétkedőket – a megerősítésre azonban őszig kell várnunk, amikor sor kerül a szokásos rendezvényre és bemutatóra.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban