Verdák 3 - ismét élmény a száguldás

Verdák 3 - ismét élmény a száguldás

2017. június 19. 17:46, Hétfő - Szekeres Viktor
A Pixar sorozatával most olyasmi történt, amire ember fia nem gondolt volna.

Hogy tetszett a Verdák 3?
Tetszett, jó film.
Közepes lett.
Gyengén sikerült.
Még nem láttam.
Már az első Verdákat is sokan lehordták, de azért a siker nem maradt el, és összességében mégiscsak kellemes emlékeket ébreszt bennünk a film, inkább csak az okozhatta a negatívabb reakciókat, hogy nem lett annyira kiemelkedő, mint a többi Pixar-darab. Azonban a totálisan elhibázott, beismerten is csak reklámcélokra készített második rész igazi szégyen volt. Mármint a 10 évnél idősebbek szerint, mert kizárt, hogy a gyerekek ne imádták volna, és valljuk be, ezek a filmek elsősorban még mindig nekik készülnek.


Ilyen előjelek mellett a kutya nem várta az idősebbek közül a Verdák harmadik részét, de ismét csak bebizonyosodott az, hogy semmi logika nincs abban, ha úgy gondoljuk, hogy egy folytatásfilm csak gyengébb lehet, mint az elődje. Főleg, hogy a készítők tisztában lehetnek azzal, hogy mi az, ami nem működött az előző próbálkozásuk esetében.

Nos, a Verdák 3-ban szépen hagyták is a második rész abszurd akciózását és kémkedését, mi pedig visszacsöppenhettünk az autóversenyek világába, ráadásul a főszereplőnk ismét Villám McQueen lett. Az a Villám McQueen, aki az első részben még ifjú titánként tette le a névjegyét, most pedig veteránként azt kénytelen elkönyvelni, hogy immáron ő az ifjú titánok célpontja, hogy rajta köszörüli a nyelvét a jövő nemzedéke.


Előre szólnánk, hogy nem kell sötét tónusú darabot várni az elmúlásról, a Verdák 3 továbbra is színes és jó hangulatú, valamint akcióban is gazdag - akad egy olyan jelenet (illetve jelenetfüzér) a filmben, amitől valóban tátva maradhat az ember szája. És, ami a legfontosabb számunkra, a film nemcsak a gyerekek számára fog működni, hanem a felnőttek is értékelni fogják az üzenete és az érzelemdússága miatt. Működik a Verdák 3, na! Ezt se hittük volna pár hete. És ehhez elég volt egy jó sztori, pár ismerős, valamint néhány jól eltalált új karakter.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz
Verdák 3 (Cars 3)
magyarul beszélő, amerikai animációs film, 104 perc, 2017
6 éven aluliak számára nem ajánlott

rendező: Brian Fee
forgatókönyvíró: Robert L. Baird, Daniel Gerson
operatőr: Jeremy Lasky Kim White
zene: Randy Newman
producer: Kevin Reher

szereplők:
Owen Wilson (Villám McQueen)
Cristela Alonzo (Cruz Ramirez)
Armie Hammer (Vihar Jackson)
Chris Cooper (Füstös)
Nathan Fillion (Sterling)
Listázás a fórumban