Sakkos drámát készít a Harcosok klubja rendezője

Sakkos drámát készít a Harcosok klubja rendezője

2010. március 16. 17:30, Kedd
A Facebook után sakkos filmet forgatna David Fincher, melyben a Pókemberből való kiszállása után állást kereső Tobey Maguire lenne a főszereplő. A színész Bobby Fischert alakítaná.

A Variety információi szerint David Fincher (Hetedik, Harcosok klubja, Benjamin Button különös élete) következő filmje egy sakkos dráma, a Pawn Sacrifice, vagyis a Gyalogáldozat lehet. A tervek szerint a projekt főszereplője (és egyik producere) Tobey Maguire lenne, a film pedig az 1972-es sakkvilágbajnoki döntőről szólna, melyet Bobby Fischer vívott a szovjet Borisz Szpasszkijjal. A film forgatókönyvét a Gyönyörű mocsokságokat és az Eastern Promises - Gyilkos ígéreteket is jegyző Steven Knight írná.

Fincher nemrég fejezte be a Facebook alapításáról szóló The Social Network című filmjét Jesse Eisenberggel és Justin Timberlake-kel, s az a tervek szerint Amerikában október 15-én kerülne bemutatásra. A film már csak azért is érdeklődésre tarthat számot, mert forgatókönyvét Ben Mezrich regénye alapján Aaron Sorkin írta.

Listázás a fórumban