Itthon besült a Pandorum és Peter Jackson

Itthon besült a Pandorum és Peter Jackson

2010. március 16. 18:01, Kedd
Magyarországon a négy premierfilmet összesen kevesebben látták, mint a hétvégén az Avatart, ez pedig mindent elmond arról, hogy milyen sikeres pár napon vannak túl a filmforgalmazók.

Négy nagyobb hazai premierfilm is volt múlt héten, azonban mindegyik csalódást okozott, így hétvégén legtöbben ismét az Alice Csodaországban - Viharsziget - Avatar triót látták. A legjobb újonc a hétvégi nézettségi adatok alapján a francia Sárkányvadászok című animációs film lett, mely a hatodik helyen nyitott 7340 nézővel 20 moziban.


A 15 multiplexben bemutatott Nic Cage-film, a Mocskos zsaru - New Orleans utcáin teljesítménye a nyolcadik helyre volt elegendő, a korrupt zsarus filmet az országban csütörtöktől vasárnapig 5110-en látták.


Peter Jackson új filmjét, a Komfortos mennyországot 12 kópián mutatta be a forgalmazó, azonban hiába a Gyűrűk ura hajdani sikere, csak a rendező neve nem sokakat csábított moziba. Az érzelmes regényadaptációt mindössze 3985-en látták az első napokban.


Még ennél is kevesebb embert érdekelt az új német scifi-horror, a Pandorum, melyet a Forum Hungary 10 moziban mutatott be, azonban még az éjszakai előadások során is üresen kongtak a mozitermek. A Dennis Quaid főszereplésével forgatott filmet 2474-en látták a hétvégén.


Elnézve az eheti premiereket, meglehet, hogy az élboly változatlan marad, mert ugyan érkezik az Új Magyar Közönségfilm és Mel Gibson is visszatér a vászonra, de sem az Igazából apa, sem A sötétség határán nem kapott jó kritikákat.

Listázás a fórumban