Megjelent a Samsung Galaxy Round

Megjelent a Samsung Galaxy Round

2013. október 9. 16:40, Szerda
Elkészült a Samsung hajlított kijelzővel ellátott okostelefonja, amely azonban némileg eltér a korábban bemutatott prototípustól, és emellett egy komoly korlátozással jelenik meg a piacon.

Az elmúlt hetekben több alkalommal is beszámoltunk egyes gyártók terveiről, amelyek közül különösen a Samsung és az LG elgondolása tűnt határozottnak. Előbbi most hivatalosan is lerántotta a leplet új készülékéről, amely azonban csak a számukra hazai hazai piacon bukkan fel.


Alig néhány órával a bejelentés előtt még egy utolsó kiszivárogtatás is megjelent a világhálón, ennek révén pedig már közelebbről is szemügyre vehettük az érdekes kialakítású telefont. Ezen egy leginkább a Galaxy S4-re hajazó példányt láthattunk, amely azonban befelé hajlik, és Galaxy Round néven jelenne meg. A közlemény megerősítette a felvétel hitelességét, emellett pedig a csaknem teljes hardveres és szoftveres listát is megkaptuk, így végre szinte minden részlet világossá vált.


Eszerint a kijelző egy 5,7 hüvelykes Super AMOLED panel, a támogatott felbontás 1080p, amihez egy 2,3 GHz-es négymagos processzor, 3 GB RAM, egy 13 és egy 2 megapixeles kamera, valamint egy 2800 mAh-s akkumulátor társul. A készülék súlya 154 gramm, vastagsága mindössze 7,9 mm, a szoftveres oldalon pedig több módosítás is megjelenik az eddig látottakhoz képest, amelynek eredményeként a telefont oldalra döntve megkapjuk az értesítők és a fontosabb állapotjelzők listáját, ahogy az a mellékelt videón is jól látható.

A Galaxy Round egyelőre kizárólag a dél-koreai piacon jelenik meg, ára ott 1000 dollár körül lesz - a cég eddig nem beszélt globális rajtról.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások