Csábítunk és védünk - kínos csaj-mozi

Csábítunk és védünk - kínos csaj-mozi

2015. május 13. 19:10, Szerda
A Csábítunk és védünk semmi olyat nem tartalmaz, amit ne láttunk már volna korábban, de mégsem sikerült egy élvezhető filmet összerakni a készítőknek.

Reese Witherspoon érdekes színésznő, aki ugyanolyan hitelesen alakítja a szőke és buta nőt (Dr. Szöszi, Kémes hármas) mint az életerős és kemény asszonyt (A nyughatatlan, Vadon, Mud). A remek Vadon után úgy döntött ideje kicsit lazítani és saját produkciós cégével leforgatott egy igazi csajos, úgynevezett chick-movie-t, mely azonban inkább kellemetlen mint vicces. Ráadásul a Csábítunk és védünk sem túl egyedi magyar cím, a Beépített szépség 2 alcímét egy az egyben átvették a forgalmazónál (ez mondjuk nem a készítők hibája).

Hogy tetszett a Csábítunk és védünk?
Tetszett, jó film volt
Közepes lett
Gyengén sikerült
Nem láttam
Az alaptörténetet ezerszer láttuk már a legkülönfélébb leosztásban. Adott egy nagyon gonosz mexikói drogbáró, akit feldobna egyik embere. Ezt természetesen nem hagyhatja a vezér és két gyilkossal elteteti láb alól pont, mikor odaérnek a kirendelt rendőrök (igen, Witherspoon az egyik). A harcban a tanú meghal, a kezdő zsaru, Witherspoon és a tanú nejét alakító Sofia Vergara pedig együtt fogják menekülőre a dolgot.



A film magját a két főszereplő közötti kapcsolat vagy ellentét kellene hogy adja. Ez nagyon jól működik jó pár buddy movie-ban (csak pár példa: Bad Boys, Halálos fegyver, Tango és Cash... de ide venném még az Én és én meg az Irént is a kémia miatt), itt azonban nem megy. Valamiért nem tudok azokon a vicceken nevetni, melyek lényege a menstruálás, a tamponok méretezése vagy a két főszereplő közötti testi különbségek (mellben és magasságban egyaránt).

Talán nőként máshogy látnám, de tény, hogy a Női szerveken remekül szórakoztam, ott valahogy megtalálták a készítők a humort. Ha a Csábítunk és védünkben Bullock és McCarthy lenne a két szereplő, viccesebben sült volna el. De ez nem így van, szóval marad a lelombozó tény: Witherspoon és Vergara együtt nem működnek. Ennyi, kár ezt tovább ragozni.

A rendezés sem az erőssége a filmnek, ami szintén meglepő, hiszen Anne Fletcher készített pár igen jó komédiát (Nász-ajánlat, csak hogy Sandra Bullocknál maradjunk)... itt azonban mintha kicsúszott volna a kezéből a gyeplő. Vagy nem tudta jól instruálni a színészeit vagy pedig azok nem hallgattak rá. Mellé pedig ott vannak a kimondottan bénán megvalósított akciójelenetek.



Összességében a Csábítunk és védünk egy azon filmek közül, melyet feltehetően csak a két színésznő rajongói élveznek majd... de ők is többnyire kényszeredett mosollyal veszik tudomásul, hogy ez most nem sikerült. Witherspoon pedig eltöprenghetne azon, hogy melyik áll neki jobban: a Vadon erős asszonya vagy pedig a csetlő-botló rendőrpalánta. Én előbbire szavazok.

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Csábítunk és védünk (Hot Pursuit)
színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 87 perc, 2015
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Anne Fletcher
Forgatókönyvíró: David Feeney, John Quaintance
Operatőr: Priscilla Nedd-Friendly
Producer: Dana Fox, Bruna Papandrea
Vágó: Priscilla Nedd-Friendly

Reese Witherspoon (Cooper)
Sofía Vergara (Daniella)
Michael Mosley (Dixon nyomozó)
Robert Kazinsky (Randy)
Richard T. Jones (Jackson nyomozó)
John Carroll Lynch (Emmett kapitány)
Matthew Del Negro (Hauser nyomozó)


Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások