Bemutatkozott a Huawei P9 és P9 Plus

Bemutatkozott a Huawei P9 és P9 Plus

2016. április 6. 22:14, Szerda
A Huawei bemutatta új zászlóshajóját, amely a képkészítésre fókuszál, a Leica közreműködésével.

Még január folyamán jelent meg egy értesülés, miszerint a kínai gyártó négy különböző változatban, iker-kamera felhasználásával mutatná be új csúcskategóriás fejlesztését. Ebből a hivatalos bemutató alapján csak a második állítás valósult meg, ám ez mindenképpen egyedi élményt nyújt majd. Néhány nappal a debütálás előtt további információk bukkantak fel a világhálón, amelyek egyrészt a hardveres összetételre, másrészt pedig a Leica közreműködésére utaltak. Ez utóbbi várhatóan a képkészítésért felelős komponensek minőségén dob nagyot, hiszen a cég szakértelme és hosszú múltra visszatekintő működése komoly előnyt jelenthet a Huawei új készülékeit választók számára.


A Huawei a londoni Battersea Evolutionban tartott rendezvényen leplezte le legújabb termékét, melynek reklámfilmjében a vállalat két, új globális márkanagykövete, Scarlett Johansson és Henry Cavill színészek szerepelnek. Mind a P9, mind pedig a P9 Plus két 12 megapixeles kamerát vonultat fel a hátoldalon, amelyek közül az egyik színes felvételeket, a másik pedig monokróm képeket készít. Ez utóbbit pedig a külső fény még pontosabb érzékelésére, ennek következtében tehát még jobb minőségű fotók előállítására is felhasználhatjuk. A Leica optika mellett mindkét oldalon megjelenik az OIS - az előlapi kamera egyébként egy 8 megapixeles változat.


Fényképezéskor a felhasználó három Leica kamera-mód közül választhat: az egyik a normál, a másik az élő, azaz telített, briliáns színeket biztosító, úgynevezett vivid color és a harmadik, a smooth color. A monokróm mód kiválasztásával a P9 tulajdonosok valódi monokróm kameraként használhatják a készüléküket, és kiváló minőségű fekete-fehér képeket készíthetnek. A Hybrid Focus technológia alkalmazásánál a P9 a kamera fókuszálását három metodikával, lézerrel, mélységélesség méréssel és a kontraszttal segíti, és automatikusan választja ki azt, amelyik az adott környezetben a legjobb eredményt hozza.

A széles-rekesznyíláson keresztül történő fényképezési mód révén a P9 felhasználók kedvük szerinti vizuális hatásokkal kísérletezhetnek, és egyedi képeket, tartalmakat hozhatnak létre. A készüléket úgy tervezték, hogy könnyű legyen beállítani rajta a kamera rekeszét, hogy az életlen részeken kialakuló fényfoltokat és más mélység-élességi effektusokat lehessen létrehozni vele, miközben a kép fő témáját fókuszban tartja.


A P9 egy 5,2 hüvelykes, 1080p felbontást támogató kijelzőt kapott, amelyhez a 2x4 magot felvonultató Kirin 955 chip, 3 vagy 4 GB RAM, 32 vagy 64 GB-os tároló, hátoldali ujjlenyomat-olvasó, USB Type-C, valamint egy 3000 mAh-s akkumulátor csatlakozik. A 6,95 mm-es vastagság mellett az Android 6.0, az EMUI 4.1, valamint a microSD érdemel itt még említést. A P9 Plus valamivel nagyobb, 5,5-es kijelzőt kapott, mely az érintés erejét is érzékeli, és a memória itt 4 GB, a belső tároló pedig 64 GB-os. Akkumulátora is nagyobb, 3400mAh-es, mely gyorstöltési funkciója révén tíz perc után hat órai működést biztosít. A két készülék ára 680 illetve 850 dollár, a megjelenés pontos menetrendjéről később olvashatunk majd részleteket.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások