A HTC gyártaná le az új Nexus telefonokat

A HTC gyártaná le az új Nexus telefonokat

2016. május 4. 06:37, Szerda
Ezt jelzi egy külső forrás, miközben a Nexus 6P frissítéséről is befutottak az első hírek.

Egyszerre két beszámoló is megjelent a Google saját családjának jövőjével kapcsolatban. Ezek egyike a HTC-vel állítólag már alá is írt szerződésről szólt, míg a másik szerint már készül a tavalyi zászlóshajó frissítése, mégpedig friss hardveres komponensekkel.

A korai kiszivárogtatásairól ismert Evan Blass ezúttal is saját Twitter-lapján osztotta meg az érdekes értesülést a nagyközönséggel. Eszerint a Google három évre szóló szerződést írt alá a HTC-vel, amelynek köszönhetően a tajvani gyártó készíthet el két újabb Nexus-okostelefont, ezek pedig még az év vége előtt bemutatkoznak majd. Egyelőre csak annyit tudunk, hogy házon belül M1 és S1 névre hallgatnak a készülékek, de az is szóba jöhet, hogy egyikük egy új táblát takar. A hardverről nincs részletes információ, de a szoftveres oldalon valószínűleg már az Android N dolgozik majd.

A Geekbench oldalán csaknem ezzel egy időben bukkant fel a Nexus 6P frissített változata, amely természetesen a hardver terén hoz magával megújulást. A tavaly még abszolút csúcskategóriásnak számító Snapdragon 810 helyett itt már a Snapdragon 820 szerepel a listában, amelynek 1,59 GHz-en futó négy magja az Adreno 530 grafikus vezérlővel, valamint 4 GB memóriával egészült ki. További érdekesség, hogy a felsorolásban látható a "Marlin" kódnév is, amely az előző forrás szerint a két új Nexus egyikének (az M1) kódneve, bár az nem teljesen világos, hogy a friss változatot pontosan melyik cég is készítené el.

Ahogy eddig, a Google minden bizonnyal továbbra is több partnerre támaszkodik majd, így idén is bőven lesz miből válogatni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások