POLED-kijelzők kerülnek az autókba és a viselhető termékekbe

POLED-kijelzők kerülnek az autókba és a viselhető termékekbe

2016. július 9. 07:04, Szombat
Az LG Display jelenleg a POLED-panelek gyártását készíti elő a hajlítható és összehajtható képernyők számára.

Ilyen kijelzőket építenének be többek között a gépkocsikba, az okostelefonokba és a különböző viselhető termékekbe. Az LG Display Dél-Koreában, Gumi városában lévő létesítményében új gyártósorokat szerelnek fel, amelyeken várhatóan 2017 elejétől kezdődhet majd el a termelés, így az első panelek már a jövő év első felében elkészülhetnek.

A cég már most is gyárt kis méretű OLED-paneleket, amelyeket alapvetően viselhető termékekbe, például okosórákba építenek be. Az üzembővítéssel azonban jelentős mértékben növelhető lesz a gyártókapacitás és így a vállalat teljesíteni tudja majd a növekvő számú megrendeléseket. A POLED-panelek esetében alkalmazott műanyag előnye, hogy jobban formálható és hajlítható, mint a hagyományos üveg. Éppen ezért a műanyag ideális kiegészítő a rugalmas kijelzők készítésére.


Az egyelőre kérdéses, hogy mely gyártók választják majd az LG POLED-paneljeit. Az Audi lehet az egyik lehetséges jelölt, a német autógyártónak ugyanis az LG Display már most is szállít OLED-paneles képernyőket. Emellett a fő célcsoportot a feltörekvő kínai okostelefon- és táblagépgyártók jelenthetik, amelyek előszeretettel építenek be a készülékeikbe OLED-kijelzőket. A konszern egyik szóvivője mindenesetre megerősítette, hogy autógyártóknak és IT-, illetve mobilpiaci szereplőknek akarják szállítani az új POLED-képernyőket, konkrét neveket viszont nem említett.

Tavaly augusztusban vált ismertté, hogy az LG Display elsősorban az OLED-kijelzőkre összpontosítana és 2018-ig átszámítva összesen 8,47 milliárd dollárt fektetne be ezen a területen. A társaság főleg a viselhető termékek piacára koncentrálna, ahol a közeljövőben egyre nagyobb szerep juthat az OLED-képernyőknek. Az LG az idei Consumer Electronics Show keretében mutatta be az összehajtható képernyőjét.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások