A technológiai szektor ellenzi Donald Trump jelölését

A technológiai szektor ellenzi Donald Trump jelölését

2016. július 18. 17:32, Hétfő
Az ágazat képviselői nyílt levélben támadták a milliárdos politikust.

A dokumentum a The Huffington Post hasábjain jelent meg és az aláírók között van Steve Wozniak, az Apple társalapítója; Jimmy Wales, a Wikipédia létrehozója; Vint Cerf, a TCP/IP kidolgozója; Caterina Fake, a Flickr társalapítója; Paul Jacobs, a Qualcomm ügyvezető elnöke; David Karp, a Tumblr létrehozója és vezérigazgatója; Vinod Khosla, a SUn társalapítója; Dustin Moskovitz, a Facebook társalapítója; Alexis Ohanian, a Reddit társalapítója; Pierre Omidyar, az eBay létrehozója; Mark Pincus, a Zynga ügyvezető elnöke és alapítója; Shervin Pishevar, a Hyperloop One ügyvezető elnöke és társalapítója; Jeremy Stoppelman, a Yelp vezérigazgatója; Richard D. Titus, a Samsung alelnöke; valamint Ev Williams, a Twitter és a Blogger társalapítója.

A technológiai szektor képviselői levelükben kiemelték, hogy Donald Trump elnökjelöltsége, illetve esetleges megválasztása katasztrófa lenne az innováció számára. A milliárdos politikust a héten a clevelandi Republikánus Nemzeti Konvenció jelöli majd hivatalosan elnökjelöltnek.

A vállalkozók, professzorok, mérnökök, fejlesztők, befektetők, cégalapítók és különböző szakemberek többek között azt taglalták, hogy Donald Trump kiszámíthatatlan és egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tesz, miközben alig beszél konkrét politikai dolgokról. A dokumentum aláírói egy olyan jelöltet akarnak, aki azokkal az ideálokkal azonosítható, amik egykor naggyá tették az Amerikai Egyesült Államok technológiai iparát. Ezen ideálok közé sorolták például a véleményszabadságot és az új bevándorlókkal szembeni nyitottságot, illetve az új dolgok közül a világhálót. (Egy héttel ezelőtt Rick Perry volt texasi kormányzó azt állította, hogy Donald Trump által javasolt mexikói-amerikai határfal nem téglából épül, hanem digitális építmény lesz.)

Az IT-ágazat szereplői a levélben arra is rámutattak, hogy Trump tervei, például az internet tervezett leállítása, azt bizonyítják, hogy a leendő jelölt nem csupán rosszul döntene bizonyos kérdésekben, hanem figyelmen kívül hagyja azt is, hogy a technológia miként működik. Ráadásul rajong a cenzúráért és azzal fenyegeti az őt bíráló sajtóorgánumokat, hogy megbünteti őket. Az aláírók hangsúlyozták, hogy kizárólag a saját és nem a cégeik álláspontját képviselték.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások