Új vezetőhöz került az Apple autóprojektje

Új vezetőhöz került az Apple autóprojektje

2016. július 27. 09:31, Szerda
Az óriáscég egy bevált szakemberre bízta a program felügyeletét.

A The Wall Street Journal bennfentesektől származó értesülései alapján Bob Mansfield, az Apple hardverrészlegének egykori vezetője új pozícióba került. A menedzser lett a konszern önállóan közlekedő, elektromos meghajtású járművét fejlesztő részlegének első embere. Az Apple belső dokumentumaiban Mansfield neve már úgy szerepel, mint az a személy, aki a Titan kódnév alatt futó projekt vezető munkatársa. A korábbi programvezető és Ford-menedzser, Steve Zadesky az év elején személyes okokra hivatkozva hagyta ott a társaságot.

Mansfield 1999 óta dolgozik az Apple számára és többek között korábban a Mac számítógépek, valamint az iPhone és az iPad készülékek fejlesztésében is jelentős részt vállalt. A szakember eredetileg 2012 júniusában nyugdíjba akart vonulni, de utána meggondolta magát és mégis maradt. Később a különleges projektek - például az Apple Watch okosóra - tanácsadója lett. Fontos ugyanakkor, hogy már nem tartozik az Apple vezetőségéhez és csak ritkán látható a vállalat székhelyén, illetve létesítményeiben.

Mansfield 2012 májusában nem esett áldozatul a nagy átszervezésnek. Az Apple elektromos autója 2019-től érkezhet, tehát elvileg van még idő a fejlesztésekre, de a helyzetet nehezíti, hogy miután a legutóbb a BMW és a Daimler illetékeseivel sem sikerült megállapodni, így az Apple kénytelen lesz új autóipari partnereket keresni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások