Bemutatkozott a Xiaomi Redmi Pro

Bemutatkozott a Xiaomi Redmi Pro

2016. augusztus 3. 21:32, Szerda
A gyártó iker-kamerával és kedvező árral dobja piacra új megoldását.

A Xiaomi még július utolsó napjaiban kerített sort saját rendezvényére, ahol a cég első laptopja mellett egy új okostelefon is bemutatkozott. A Xiaomi Redmi Pro saját családján belül kifejezetten erős versenyzőnek számít, a hardvert pedig egy érdekességgel toldották meg.

A Redmi Pro egy 5,5 hüvelykes OLED-kijelzőt kapott, amely a Full HD felbontást támogatja, a 2.5D technológiával, vagyis a széleken enyhén hajlított kivitelben. Ehhez egy tízmagos MediaTek Helio X20 vagy X25 chip társul, amit legfeljebb 4 GB memória, egy 128 GB-os belső tároló, dual-SIM opció, 4G LTE, VoLTE, ujjlenyomat-olvasó, USB Type-C csatlakozó, illetve egy szintén méretes, ezúttal 4050 mAh-s akkumulátor egészít ki. Hozzájuthatunk majd egy-egy szerényebb példányhoz is, hiszen a cég kínál 3 GB memóriával és 32 GB-os tárolóval ellátott változatokat, de elérhető itt a 4/64 GB-os párosítás is.


Az előlapon egy 5 megapixeles szelfikamera kapott helyet, ezt a hátoldalon pedig egy 13 megapixeles iker-kamera egészíti ki, mégpedig a Sony jóvoltából, amely az IMX 258 típusú szenzort szállította le a gyártónak. A Redmi Pro kombinálni tudja mindkét kamerát, ezzel pedig számos lehetőséget biztosítanak a felhasználóknak a még jobb képek készítéséhez, illetve azok utólagos módosításához. A hivatalos megjelenés augusztus 6-tól esedékes, itt Kínát sorrendben India, Szingapúr, valamint Hong Kong követi majd a második körben.

Az ár a pontos hardveres specifikációtól függően 225 és 300 dollár között mozog, ez nyilván a nemzetközi megrendelések esetén változhat.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások