Nem erőlteti a mobilos vonalat az Intel

Nem erőlteti a mobilos vonalat az Intel

2016. szeptember 24. 11:26, Szombat
Erre következtethetünk egy interjúból, a jövőben más területekre koncentrálnának.

A napokban készült interjú az Intel Client and Internet of Things (IoT) Businesses and Systems Architecture Group elnökével, aki csaknem egy évvel ezelőtt csatlakozott a céghez. Válaszai alapján arra számíthatunk, hogy a mobilos vonalon egyhamar nem lesz új termék.

Venkata Renduchintala először azt mondta el, hogy nem gyorsjavításokat vártak el tőle a csatlakozás pillanatában, de nem is a korábbi állapot fenntartásában érdekeltek. Egyszerűen arról volt szó, hogy a korábban piacra dobott mobilos fejlesztések a vezetés szemében nem voltak kellően sikeresek a folytatás erőltetéséhez, ezért a potenciálisan gyümölcsözőbb területekre irányították át a kutatás-fejlesztésre szánt összegeket. Ezzel magyarázható az új Atom chipek áprilisban bejelentett törlése, valamint a modemes vonal megtartása – az Intel ezáltal kizárólag modemeket fejleszt, amelyek számos eltérő termékben találhatnak majd otthonra.

A jövőben a dolgok internetéhez kapcsolódó fejlesztésekre számíthatunk, itt a cégvezető szeretne a beszédek és bejelentések helyett a valós munkára koncentrálni. Amennyiben lesz valamilyen konkrét termék a láthatáron, mindenképpen közlik ezt a nagyközönséggel, jelen pillanatban azonban erről nincs szó, tehát nagyon úgy néz ki, hogy egyelőre mindössze vizsgálják az IoT és a VR, valamint az önvezető autók szegmensében rejlő lehetőségeket.

A napokban felmerült, hogy az Intel a folytatódó leépítések és a racionalizálás következő lépéseként Magyarországról is kivonulna, mivel azonban hazánkban semmilyen terméket nem gyártanak, az alkalmazottak száma pedig alig tucatnyira tehető, ez a pletyka nehezen értelmezhető.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások