Hajlékony akkumulátort mutatott be a Panasonic

Hajlékony akkumulátort mutatott be a Panasonic

2016. szeptember 30. 15:55, Péntek
A megjelenés közel van, a kapacitással azonban nem lesz mindenki elégedett.

Az utóbbi hónapokban többször beszámoltunk olyan új akkumulátorokról, amelyek idővel forradalmasíthatják a területet. A piaci megjelenés ezen prototípusok és korai kísérleti példányok esetében még messze van, a Panasonic azonban időközben megoldotta a hajlékony kivitellel kapcsolatos követelményeket.

A hivatalos bejelentésből kiderül, hogy a szegmens vezető szereplője egy olyan apró akkumulátort állított elő, amely a hajlékonyság területén meghaladja az azonosítókártyákkal szemben alkalmazott japán követelményeket. Ez azt jelenti, hogy a mindössze 0,55 mm vastag fejlesztés gyakorlatilag szabadon hajlítható és csavarható, mindez nem megy a teljesítmény vagy a biztonság rovására. A cég állítása szerint egyik szemponttal sem lesznek gondjaink, a megoldás ezért akár a viselhető termékekben is felhasználható lesz.

A gyártók és a vásárlók számára inkább a kapacitással lesznek gondok, hiszen a jelenleg rendelkezésre álló, laminált felülettel és speciális belső szerkezettel rendelkező lítium-ion akkumulátor egy mindössze 60 mAh-s példány, ez tehát okostelefonokban és táblákban teljesen esélytelen lenne. A gyártó két kisebb változaton is dolgozik, ezek sorrendben 17,5 és 40 mAh-s típusok lesznek, tehát kifejezetten az IoT és a különböző viselhető megoldások vannak a középpontban, legalábbis a fejlesztés jelenlegi szakaszában. Jó hír, hogy az első példányok már októberben kikerülnek a piacra, a fejlesztés soron következő célja pedig a sorozatgyártás megkönnyítése lesz.

Amennyiben a cégnek sikerül növelnie a kapacitást, ezek a termékek akár a telefonokban is megjelenhetnek majd – erről azonban még nem esett szó.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások