A Samsungé lett a Harman

A Samsungé lett a Harman

2016. november 15. 08:52, Kedd
A dél-koreai konszern szerepet vállalna az autonóm és a hálózatba kötött gépkocsik fejlesztésében.

A Samsung bejelentette, hogy nyolcmilliárd dollárért felvásárolta az elsősorban HiFi-specialistaként és autóipari beszállítóként ismert Harman International Industries céget.

A Harman székhelye a Connecticut állambeli Stamfordban van, s az USA-ban, Európában és Ázsiában összesen 29 000 embert foglalkoztat. A társaság bevételének kétharmadát az autóelektronika teszi ki, szórakoztató elektronikai rendszerekkel szereli fel a járműveket, s emellett hálózatba köti a gépkocsikat és a biztonsági rendszereket. A legutóbbi üzleti évben bevétele 7 milliárd dollár volt, míg a júniusig beérkező megrendelések értéke 24 milliárd dollárt tett ki. A Harman olyan márkák tulajdonosa, mint a Harman/Kardon, az AKG és a JBL.

Az üzletnek köszönhetően a Samsung az autóipar közvetlen beszállítójává válhat. A dél-koreai társaság még sosem vásárolt fel ekkora céget, de a tranzakciót még jóvá kell hagyniuk a részvényeseknek és az igazgatótanácsnak is. A jövőben a Harman a Samsung független leányvállalataként működhet és Dinesh Paliwal maradhat a vezetője.

Young Sohn, a Samsung stratégiai vezetője megerősítette, hogy nem válnak autógyártóvá, a Harman felvásárlásával ugyanakkor pillanatok alatt az ágazat egyik meghatározó szereplőjévé léphetnek elő. Paliwal hozzátette, hogy a Samsung félvezetőipari és kijelzőtechnikai tapasztalatát integrálni akarják az üzletükbe. A menedzser minden munkatársát biztosította arról, hogy nem a lépés célja nem takarékoskodás, vagyis az állásuk biztonságban van.

Januárban a Harman megállapodott a Microsofttal, aminek köszönhetően a közeljövőben az Office 365-öt a gépkocsikban is használni lehet majd.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások