Csak nevé­ben Resi­dent Evil a Resi­dent Evil 7: Biohazard

Csak nevé­ben Resi­dent Evil a Resi­dent Evil 7: Biohazard

2016. december 27. 21:25, Kedd
Kipróbáltuk a Resident Evil 7: Biohazard címet kapott epizódot, mely ismét nagyon meg fogja osztani a rajongókat.

Megérkezett a Resident Evil hetedik részének kipróbálható változata, melynek végigjátszása után már most le merem szögezni, hogy alaposan megosztja majd a rajongókat a Biohazard. És persze ez nem az első alkalom lenne a széria történetében, elég csak a Resident Evil 4-6 közötti időszakra gondolni, mikor az akció vette át az uralmat a horror és a gondolkodás felett. A mélypontot az év legrosszabb játékának (jogosan) kikiáltott Umbrella Corps-szal érte el a franchise és mindenki úgy gondolta, hogy ennél még a hetedik rész is csak jobb lehet.

Nos, a hivatalosan Resident Evil 7: Biohazard címet kapott fejezet majd csak január 24-én jelenik meg, de biztosan nagyon meg fogja osztani a tábort. Először is azért, mert egy teljesen más metódust alkalmaz a program, mint a korábbi részek. Ez az FPS nézet számos alkotásnak jól áll (lásd Amnesia vagy Outlast), de a RE világában azért elég idegennek hat. De persze a lényeg pont ez: a hetedik rész szinte nyomokban sem tartalmaz semmi olyasmit, ami a franchise-ra emlékeztetné az embert. Szóval akár nevezhették volna Halálos kitérő adaptációnak is, nem zavart volna be semmilyen Resident Evil elem.



A játék során egyébként végig az járt a fejemben, hogy a Capcom egyszerűen megirigyelte az Amnesia sikereit és úgy döntöttek elindítják saját sorozatukat is eme témában. Azonban nem kockáztattak egy új franchise elindításával, így inkább áthozták a már ismert megoldásokat és ennek eredménye lett/lesz a Biohazard. És ez egyébként süt a program minden egyes percéről is: belső nézet, fegyver csak minimálisan, hatásvadász rémisztgetések...

Ráadásul az ellenfelek is inkább a Sziklák szeme sorozatba valók, nem pedig egy vérbeli Resident Evil játékba. A kipróbált verzióban lehetőségünk volt kalandozni a házban és annak környékén, két idősíkban is. Az egyikben Ethan a főszereplő, aki eltűnt nejét keresi a Baker-család farmján. A másikban pedig egy filmes stáb indul ugyanabba a házba, hogy aztán ott szembetalálkozzanak az őrülettel. Az első valós időben játszódik, a másodikat pedig a különböző, a házban található VHS-kazettákon élhetjük át.



A Resident Evil 7: Biohazard grafikailag kifogástalan, egyetlen hibát sem találtam a játék során. A VHS-felvételek kellően szemcsések, a valós időben zajló részek is nagyon jól néznek ki és kifagyás vagy bármilyen beremegő karakter sem rontott a játékélményen. Azon egyedül az rontott, hogy egy pillanatig nem lehetett érezni, hogy ez egy Resident Evil játék. És éppen ezért nagyon kíváncsi leszek majd a visszajelzésekre a rajongóktól és persze arra is, hogyan reagál majd ezekre a Capcom. Lehet, hogy végleg búcsút inthetünk a klasszikus RE-élménynek?

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások