Okostelefon-táblagép hibridet készít a Microsoft?

Okostelefon-táblagép hibridet készít a Microsoft?

2017. január 22. 21:22, Vasárnap
Egy szabadalmi dokumentum árulta el az amerikai konszern legújabb tervét.

A redmondi óriáscég az egyik szabadalmi bejegyzése alapján egy összehajtható okostelefon-táblagép hibrid készüléket álmodott meg, amely akár a 2010-ben leállított Courier kódnevű tábla PC-projekt utódja is lehet. A Courier egy kisméretű füzetre hasonlító, könyvként összecsukható, két képernyős készülék lett volna, amit speciális ceruzával (stylus) vagy kézzel lehetett volna vezérelni.


A mostani szabadalmi leírás szerint az új eszköz betölthetné az okostelefonok és a táblagépek közötti rést. Az új modell rendkívül rugalmas kialakítású lehetne. A dokumentumot a Microsoft 2014 októberében nyújtotta be és a tervezett okostelefon egy vagy kettő további kijelző kihajtásával akár tábla PC méretű készülékké is átalakítható lenne. Lehetőség lenne például arra is, hogy a három oldala közül az egyik lenne a támaszték és a képernyőket különösen vékony zsanérok kötnék össze.

A szabadalmi beadványban szó van arról a megoldási lehetőségről is, hogy az egyes részeket mágnesek segítségével kötnék össze, így akár teljesen szétszedhetők lennének. Ezáltal a hibrid eszköz akár mobil munkaállomássá is válhatna.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások