Érkezőben a Honor 8 Lite

Érkezőben a Honor 8 Lite

2017. február 6. 08:14, Hétfő
Hónapokkal az eredeti típus után befuthat a módosított változat, a P10 Lite-tal együtt.

A múlt hónap végén írtunk arról, hogy a Huawei belátható időn belül piacra dobná a P10 és P10 Lite okostelefonokat. Ez utóbbiról most további részletek jelentek meg, de a főszerepben ezúttal a Honor 8 kisebbik testvére látható.

A P10 Lite a Geekbench adatbázisában bukkant fel, legalábbis így vélik a témával foglalkozó egyes „szivárogtatók”. Amíg azonban korábban (a szintén kínai TENAA jóvoltából) a WAS-AL00 típusjelzést láthattuk, addig most a WAS-LX1A tűnt fel itt, kísértetiesen hasonló hardveres komponensekkel. Kiemelkedik a listából a nyolcmagos Kirin 655 chip, a 4 GB memória, valamint az Android 7.0 Nougat operációs rendszer, bár természetesen – hivatalos információ és megerősítés hiányában – erről még nem tudunk semmi biztosat.

Eközben azonban már a Honor 8 Lite kapcsán jelentek meg újabb hírek, amelyek arra utalnak, hogy közeleg a hivatalos megjelenés. Egy Twitter-bejegyzésben arról olvashatunk, hogy az Egyesült Királyságban szintén nem túl régen debütált P8 Lite (2017) külsejét vennék alapul, ami pedig a specifikációt illeti, itt két alapvető eltérést találunk, ezek sorrendben a hagyományos (tehát nem iker-modulként érkező) hátoldali kamera, valamint az új Type-C helyett alkalmazandó hagyományos microUSB. A listán emellett az 5,2 hüvelykes, 1080p felbontást támogató kijelző, 3 GB RAM, 16 GB-os, kibővíthető tároló, valamint egy 3000 mAh-s akkumulátor szerepel még, ahogy azt a P8 Lite (2017) esetében is láthattuk – a szoftveres oldalon pedig itt is az Android 7.0 futna. A megjelenés március elején esedékes, az ár 300 dollár körül lenne.



Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások