Saját chipet fejleszt a Xiaomi

Saját chipet fejleszt a Xiaomi

2017. február 15. 13:26, Szerda
Ez pedig több előnyt is kínálhat a cégnek, amely az utóbbi időben vesztett lendületéből.

A Xiaomi kapcsán az utóbbi hónapokban leginkább arról olvashattunk, hogy a korábban még szárnyaló cég mára egyértelműen hátrányba került bizonyos hazai riválisokkal szemben. Ezt a mostani információk szerint nemcsak saját üzlethálózatuk kiépítésével, de egy egyedi chip kifejlesztésével is ellensúlyoznák.

A Wall Street Journal saját forrásra hivatkozva ír arról, hogy a cég vezetése elszánta magát a saját chip fejlesztésére, bár ezt az érintettek hivatalos csatornákon keresztül egyelőre nem szeretnék megerősíteni. Az azonban már most levonható következtetésként, hogy a lépés több potenciális előnyt is kínál, hiszen a saját komponens alkalmazása egyrészt olcsóbb lenne (összevetve azzal, ha azt a Qualcomm vagy a MediaTek szállítaná le), másrészt pedig ez, a Huawei példáját követve, további opciókat tenne elérhetővé a gyártó számára.

Megemlítik itt, hogy utóbbi cég a Kirin névre keresztelt chip, valamint annak szoros integrációja révén tudta elérhetővé tenni a mesterséges intelligenciát előtérbe helyező funkciót a Mate 9 okostelefonban, amely elsősorban a felhasználó szokásait figyeli, ennek alapján pedig a kényelmet hivatott tovább növelni. Mindez jóval bonyolultabb feladat lett volna egy külső partnertől érkező processzor alkalmazása esetén, de ugyanígy szóba jöhet itt a Samsung, amely még mindig uralja az okostelefonok globális piacát, és szintén saját chipekkel, az Exynos család tagjaival szélesíti ki katalógusát – természetesen azért Snapdragon chipek is bőven megtalálhatók a gyártó telefonos kínálatában.

Amennyiben a hír beigazolódik, jó eséllyel az MWC alatt ismerhetjük majd meg a részleteket, de nincs kizárva, hogy csak valamikor ezt követően árulják el azokat.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások