Megérkezett a Star Wars 8 első előzetese és plakátja

Megérkezett a Star Wars 8 első előzetese és plakátja

2017. április 14. 18:09, Péntek
2 perces előzetessel kezdte meg a Disney a Star Wars: Az utolsó Jedik marketingkampányát. És rögtön utána a plakát is megjelent.

Érdekel a Star Wars 8?
Igen, megnézem moziban.
Igen, de kivárom, míg otthon is megnézhetem.
Háát, esetleg, ha jókat mondanak róla.
Nem.
A Disney és a Lucasfilm erre a hétre ígérte a Csillagok háborúja legújabb epizódjának első előzetesét, és ezen a héten is kaptuk meg a trailert..., illetve a teasert. Az alant látható videó ugyanis úgy mutat sokat (több, mint 120 másodpercet) a filmből, hogy közben valójában nem mond semmit. Mindössze Luke-ot halljuk, amint narrál, és pár izgalmas snittel gazdagodhatunk.


Amikor a Lucasfilm bejelentette, hogy a Csillagok háborúja-filmsorozat idén bemutatásra kerülő nyolcadik epizódjának címe Star Wars: The Last Jedi lesz, akkor sokan úgy vélték, hogy Star Wars: Az utolsó jedi lesz a hazai elnevezés. Azonban nem sokkal ezt követően kiderült, hogy a 'jedi' szó többes számot fed, éppen ezért nem meglepetés, hogy a film magyar címe Star Wars: Az utolsó jedik lett.

A filmet, amint azt már pár éve bejelentették, Rian Johnson írta és rendezte (jó választásnak tűnik, hiszen 3 remek filmet tett eddig le az asztalra: Beépülve, Szélhámos fivérek és Looper - A jövő gyilkosa), a film története pedig az előző epizód, a Star Wars: Az ébredő Erő közvetlen folytatása lesz. Persze a konkrétumokat eddig nem kötötték az orrunkra, és ebből a videóból sem lettünk sokkal okosabbak.

A visszatérő szereplők között természetesen ott lesz Mark Hamill, a nemrég elhunyt Carrie Fisher, valamint Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Lupita Nyong’o, Oscar Isaac, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Gwendoline Christie és Andy Serkis is. Újonnan pedig olyan színészek csatlakoztak a gárdához, mint Benicio Del Toro, Laura Dern, illetve Kelly Marie Tran.

Nagy kérdés, hogy a VIII. Epizód képes lesz-e felérni a VII. Epizód sikeréhez. Az ébredő Erő Amerikában 936 millió dolláros bevétellel magasan minden idők legsikeresebb filmje lett, több, mint százmilliót vert az Avatarra. Világviszonylatban a film 2,07 milliárd dolláros teljesítménye az Avatar és a Titanic mögött a harmadik helyre volt jó - érdekesség, hogy ha csak az Amerikán kívüli bevételeket nézzük, akkor az SW8 "csak" negyedik, hiszen a Halálos iramban 7 jobban érdekelte a közönséget. Az antológia-sorozat első darabja, a Zsivány Egyes már közel sem mozgatta meg ennyire a nézőket, hiszen az amerikai 532 milliós bevételhez 524 Amerikán kívüli társult, amivel alig lett meg az egymilliárd dollár világviszonylatban.

Érdekesség, hogy az amerikai és a magyar premier ugyanazon a napon, december 14-én lesz.




Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások