A sok kon­vertált 3D-s vacak kö­zött idén a Trans­formers 5 forog csak valódi 3D-ben

A sok kon­vertált 3D-s vacak kö­zött idén a Trans­formers 5 forog csak valódi 3D-ben

2017. április 18. 12:15, Kedd
Ha másért nem, legalább az igényességért dicsérhető a Transformers 5 rendezője.

Pár éve még az volt a megszokott, ha egy filmet 3D-ben forgattak, és a konvertálás tűnt cikinek, azonban miután az Avatar után a második 3D-s film, az Alice Csodaországban "némi" számítógépes utómunkával aratott egymilliárdos sikert, a stúdiók elgondolkodtak azon, hogy megéri-e a macerát vesződni a 3D-s felszereléssel. Egy ideig még kételkedtek ugyan, de hamar kiderült, hogy a nézők számára tök mindegy, hogy "valódi" vagy konvertált a 3D a film megtekintése kapcsán, úgy döntöttek tehát, hogy inkább konvertálnak. (Az ugyanis, hogy utólag mi a fizető vendég véleménye, már nem igazán osztott vagy szorzott. Értelemszerűen a valódi 3D sokkal több pozitív reakciót kapott.)

A helyzet hasonló az IMAX-filmekkel is, az is általános tévhit, hogy manapság sok filmet forgatnak IMAX-technológiával. A legtöbb IMAX-premierre is a konvertálással rokon műveletek segítségével kerül sor - tisztelet a kivételnek. Évente ugyanis valóban nagyon kevés valódi IMAX-játékfilm készül. A Transformers-filmek egyik nagy pozitívuma az volt, hogy megmutatták, hogy mire képes az IMAX-technológia és a 3D, és az ötödik rész, Az utolsó lovag esetében is ez lesz a helyzet, hiszen a film valódi 3D és valódi IMAX-premier lesz.


A fenti videóban Michael Bay azt ecseteli, hogy számára miért volt nagyon fontos, hogy valóban 3D-s felszereléssel forgasson, és ha valakinek, akkor neki hinni lehet ez ügyben. Szóval akár szereti őt, illetve a filmjeit az ember, akár nem, e tekintetben mindenképp kalapemelést érdemel.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások