Bemutatkozott a Xiaomi Mi 6

Bemutatkozott a Xiaomi Mi 6

2017. április 24. 09:10, Hétfő
A gyártó bemutatta zászlóshajóját, amely kedvező áron futott be.

Az elmúlt hetekben többször olvashattunk a kínai gyártó várható újdonságairól, legutóbb a Xiaomi Mi Max 2 szerepelt a hírekben. A Xiaomi valóban lerántotta a leplet új csúcskategóriás megoldásáról, amely többnyire a várt hardveres specifikációval jelenik meg. A belső komponensek újak, viszont a külső nem sokat változott.

A hivatalos oldalon megtaláljuk a részletes listát, eszerint az Mi 6 egy 5,15 hüvelykes érintőképernyőt kapott, amely az 1080p felbontást támogatja. Ehhez a Snapdragon 835 chip társul a maga nyolc magjával és 2,45 GHz-es órajelével, míg a grafikus feladatokért az Adreno 540 GPU felel. A felsorolásban 6 GB memória, egy alapesetben 128 GB-os belső tároló, egy 3350 mAh-s akkumulátor, valamint az Android 7.1.1 kapott még helyet, ez utóbbi pedig ezúttal is az MIUI felülettel egészül ki. A Type-C USB támogatása megoldott, viszont a hagyományos 3,5 mm-es jack dugó hiányzik.


A hátoldalon egy ikerkamera-modul kapott helyet, amely ezúttal két 12 megapixeles példányból áll. Ez egyrészt jobb zoom funkciót kínál, másrészt pedig remegésmentes videórögzítést kínál, pontosabban segít kiküszöbölni a kéz apró mozgásából fakadó minőségi problémákat. A Qualcomm által biztosított Sense ID háromdimenziós letapogatással növeli az ujjlenyomat-olvasó biztonságát, a sztereó hangszórók pedig a jobb hangzásért felelősek. A telefon 7,45 mm vastag, a burkolat fekete, fehér, illetve kék színben lesz kapható.

A hivatalos megjelenés Kínában már április 28-án esedékes, az ár odaát 436 dollárnak felel meg – ez nyilván a többi régióban picit magasabb lesz.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások