Megjelent Európában az Xperia XA1 és XA1 Ultra

Megjelent Európában az Xperia XA1 és XA1 Ultra

2017. május 9. 18:09, Kedd
A kisebbik változat már itthon is kapható, a cég nem sokat késett.

A Sony Mobile még a februári MWC során mutatott be négy új okostelefont, amelyek közül kettőt április végére ígértek. A kifejezetten mainstream megoldásként érkező XA1 és XA1 Ultra ehhez képest picit késett, az ár tekintetében azonban végül mégis beigazolódtak a márciusi hírek.

Szemfüles internetezők vették észre a napokban, hogy a MediaMarkt német oldalán mindkét változat, a magyar lapon pedig először az XA1 vált elérhetővé, 6-8 napos kiszállítással. Ez egyben azt is jelentette, hogy a Sony nagyjából két hetet késett, ami nem tűnik soknak, jóval fontosabb azonban ennél, hogy valóban sort kerítettek az európai rajtra. A kép persze némileg bonyolultabb, hiszen a hivatalos ár végül 280 és 380 euró lett, ami egyes országokban (így például Franciaországban) némileg magasabb, az előzetesen beharangozott 300 dolláros árhoz képest azonban ez is előrelépésnek tekinthető.


Emlékeztetőül, az Xperia XA1 egy kereken 5 hüvelykes kijelzőt kapott, amelyhez a 720p felbontás, a MediaTek Helio P20 nyolcmagos chip, valamint 3 GB memória és egy 32 GB-os belső tároló csatlakozik – egy 2300 mAh-s akkumulátor, valamint egy 23 és egy 8 megapixeles kamera kíséretében. Az Xperia XA1 Ultra ehhez képest egy 6 hüvelykes kijelzőt, az 1080p felbontást, ugyanazon chipet, 4 GB RAM-ot, egy 32 vagy 64 GB-os tárolót, továbbá egy 2700 mAh-s akkumulátort és egy 16 és 8 megapixeles kamerát vonultat fel, miközben a szoftveres oldalon mindkét példány esetében az Android 7.0 Nougat dolgozik. A microSD-ről szintén nem kell lemondanunk.

Az LTE Cat 4 és Cat 6 támogatása megoldott, ehhez NFC, az USB Type-C, valamint a Bluetooth 4.2, a Wifi Miracast és az A-GNSS társul. A telefonok arany, fehér, fekete, illetve rózsaszín változatban jelentek meg.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások