Android és Windows egy kínai okostelefonon

Android és Windows egy kínai okostelefonon

2017. május 14. 11:01, Vasárnap
A cég mindkét operációs rendszert támogatná, hogy az alkalmazásoknál segítsen.

A Coship egy meglehetősen kevéssé ismert kínai (egészen pontosan shenzeni illetőségű) gyártó, amelynek jelenleg nem sok megoldását szerezhetjük be a hazai piacon. A Facebook oldalán megjelent rövid hozzászólásban azonban arra tettek utalást, hogy valóban dolgoznak egy dual-boot okostelefonon, amely egyszerre két operációs rendszert is támogatna.

A cég közösségi lapján megjelent komment alapján arra számíthatunk, hogy belátható időn belül megismerhetjük majd a pontos hardveres és szoftveres részleteket, ezekről azonban jelen pillanatban csak annyit tudunk, hogy a beígért okostelefon mind az Android, mind pedig a Windows 10 Mobile (egy közelebbről meg nem határozott verzióját) megfelelő módon futtatná. Mivel ez egy úgynevezett dual-boot felállás révén válna elérhetővé, a felhasználóknak újra kellene indítaniuk a készüléket a rivális szoftver igénybe vételéhez, az illetékesek azonban ezt megfelelőnek tartják a létező hiányok orvoslásánál.

A Windows ugyanis a mai napig nem tudja felvenni a versenyt az Android tábor által kínált app-özönnel, többek között ennek köszönhető a piaci részesedés terén tapasztalható óriási különbség. A dual-boot megoldás révén azonban lehetőségünk lenne az Android igénybe vételére, ez pedig természetesen a Google Play alkalmazásbolt teljeskörű támogatását is jelenti, vagyis itt nem kellene a szűkös kínálat miatt szenvednünk. Érdemes mindehhez hozzátenni, hogy nem teljesen ismeretlen cégről van szó, hiszen ők korábban (2014 februárjában) az MWC alatt is megjelentek egy másik megoldásukkal, akkor azonban az Android mellett egy saját fejlesztésű szoftver kapott helyet a készüléken.

Arról nem szól a fáma, hogy az új változat mikor jelenne meg a piacon.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások