Három gyártótól érkeznek Snapdragon 835-re épülő számítógépek

Három gyártótól érkeznek Snapdragon 835-re épülő számítógépek

2017. június 6. 08:58, Kedd
Olyan erős a mobilokba szánt chip, hogy a Windows 10-et is meg tudja hajtani. Az Asus, a Hewlett-Packard és a Lenovo karolta fel eddig az elképzelést.

A Qualcomm a Computex kiállításon bejelentette, hogy három gyártóval is sikerült együttműködési szerződést kötnie, így az Asus, a Hewlett-Packard és a Lenovo is piacra fog dobni Snapdragon 835 chipre épülő és Windows 10 operációs rendszert futtató számítógépeket. Ezek a cégek az első OEM-gyártók, amelyek Snapdragon 835 chipes Windows 10 számítógépeket fognak kínálni. A vállalat közölte, hogy könnyű és ventilátor nélküli termékek jelenhetnek majd meg, amelyeknek az üzemidejük hosszabb lesz, mint a jelenlegi notebookoknak.


Balra az Intel, jobbra a Qualcomm megoldása, előbbi 96 négyzetcentiméternyi helyet igényel, utóbbi alig több, mint felét, 50,4-et.

Christiano Amon, a Qualcomm ügyvezető alelnöke kijelentette, hogy az eddigi számítástechnikai modell már nem működik a mai felhasználók számára, hiszen az emberek nem akarnak nehéz, hálózati kábellel ellátott laptopokat. A Windows 10 ökorendszerrel való kompatibilitásnak köszönhetően a Snapdragon mobil PC-platform olyan helyzetbe hozza a Windows 10 hardverek gyártóit, hogy kifejleszthetik a következő generációs készülékforma-szabványokat. A Snapdragon 835 januárban mutatkozott be, ez a Qualcomm új csúcskategóriás mobilchipje. Nemsokára pedig jön az ARM processzorokon futó Windows 10, amely az x86/Win32-alkalmazások futtatását lehetővé tévő emulátor mellett rendelkezni fog a Windows 10 Enterprise funkcióival is.


Matt Barlow, a Microsoft Windows-marketingért felelős alelnöke érthetően örömmel fogadta, hogy az OEM-gyártók osztják az elképzelésüket azzal kapcsolatban, hogy a Windows 10-élményt az ARM ökorendszerre is kiterjesszék. Ugyan az első készülékek már az idén megjelenhetnek, de nagyobb termékkínálatra csak 2018-ban vagy 2019-ben számíthatnak a vásárlók.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások