Új, a District 9 világában játszódó film készül

Új, a District 9 világában játszódó film készül

2017. június 5. 15:11, Hétfő
Úgy folytatódhat a District 9, hogy közben mégsem folytatódik.

Neill Blomkamp, rendező a The Verge-nek adott a napokban egy hosszabb interjút, amiben sok mindenről beszélt, többek között egy saját stúdió alapításár, a District 9-ról, és persze a tervezett Alien-filmjéről. Utóbbival, a papíron Alien 5-ként futó projekttel kapcsolatban ő is elmondta, hogy a projekt elhalt, így nem érdemes számítanunk rá, és közben azt is kétségbe lehet vonni, hogy Ridley Scott kap lehetőséget arra, hogy folytassa az Alien: Covenantet, melynek bevételei nem túl jók.

Blomkamp arról is beszélt, hogy nemsokára elkészíthet egy új filmet, ami a District 9 világában játszódik. Részleteket erről nem árult el, csak annyit, hogy kifejezetten a tervezés fázisában jár, így szó sincs arról, hogy belátható időn belül forgatásra kerülne.

Blomkamp eddig három filmet rendezett. Míg a sztármentes District 9 2009-ben pusztán előzeteseinek és koncepciójának köszönhetően 37 millió dolláros nyitóhétvégét ért el Amerikában (és még legjobb filmes Oscar-jelölést is kapott), addig a Matt Damonnel felturbózott Elysium már csak 29,8 millió dollárra volt jó a kezdő hétvége tekintetében, a Chappie még ettől a kezdéstől is messze elmarad 13 millió dollárral. Összességében a District 9 30 millió dollárból 116 milliós bevétel hozott Amerikában, míg 95 milliósat a világ többi részén. Az Elysium 115 millióból 93 + 193 millió dollárt, míg a Chappie 49 millióból 32 milliót belföldön, míg 70 milliót Amerikán kívül. A közönség az IMDb-s pontszámok alapján 8.0-ra értékelte az első filmjét, csak 6.6-osra a másodikat, míg 6.9-esre a harmadikat.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások