A tévé csak egy kép lesz a falon

A tévé csak egy kép lesz a falon

2017. június 9. 16:22, Péntek
Az LG Budapesten is bemutatta a januári CES sztárját, az alig néhány milliméter vastag (vékony?) W7 OLED tévét.

A cég a hatást fokozandó egy belvárosi galériába szervezte az eseményt, ahol egyébként neves fotósok nagyításait lehet megvásárolni. Négy csúcsterméküket helyezték el a felvételek közé a falakra, és ezeken a mellettük lévő jó minőségű állóképekhez megtévesztésig hasonlító fotók váltogatták egymást lassan. A hasonlóság leglátványosabban a W7-nél jött ki, mely egy 4K felbontásra képes 2,75 milliméteres lap. Nincs állványa, csak a falra rögzíthető, önmagában nem áll meg, nincs tartása. Rugalmas, nem törik, de törékeny. Egy speciális - alig egy milliméter vastag - mágneses tartóval szállítják, amire rá kell helyezni. Az OLED technológiából következően a képpontoknak saját világításuk van, csak ez a fényesség - illetve a hárommillió forint feletti árcédula - buktatja le, és állapítható meg, hogy valójában nem egy sima képről van szó a falon.

Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide!

A mobiltelefonnál is vékonyabb, szinte káva nélküli végeredményt minden lényegtelen alkatrész elhagyásával érték el. Ebbe a hangszóró is beletartozik, azt külön mellékelik hozzá, és ez tartalmaz minden a tévéhez szükséges csatlakozót is. (4 HDMI, 3 USB, Ethernet és optikai dugasz is van rajta.) Ezt a megjelenítővel egy fehér szalagkábel köti össze, ami jól elrejthető, így a tévé valóban önmagában állhat a falon. A hangszóró Dolby Atmos szabványú, az LG 4.2-esnek hívja, de a hifi hangzásra vágyóknak ez biztosan kevés. Operációs rendszerként a legújabb, 3.5-ös WebOS van rajta, előreinstallált YouTube, Netflix, Hulu és más streaming szolgáltatók szoftverével.

Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide!

A cég elhozta három másik tévéjét is, melyek árban egy-másfél millióval elmaradnak a Signature W7-től, cserébe néhány milliméterrel vastagabbak. (Csipketerítőt azért nem lehet rájuk rakni.) Hasonló képminőséget produkálnak, de itt az OLED-megjelenítőt egy üveglapra helyezték, mint a tavalyi G6 és E6 modelleknél, és magába a hangszóróba állították bele. Mindegyik modell még ebben a hónapban kapható lesz a boltokban, de az árat elnézve valószínűleg nem fog sorállás kialakulni értük.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások