Tom Cruise miatt bukott meg a Múmia

Tom Cruise miatt bukott meg a Múmia

2017. június 15. 17:10, Csütörtök
Cruise mindent a kezébe vett, de most nem sült el jól a dolog.

A Múmia Amerikában pocsék nyitányt produkált, ráadásul a nézők, valamint a kritikusok nagy része sem volt oda a filmért, márpedig az volt a Universal stúdió Dark Universe-univerzumának nyitó darabja, s mint ilyen, kiemelt jelentőségű volt a debütálása. Arról, hogy mi okozta a film elvárások alatti szereplését, a Variety hozott le egy cikket.

Cseppet sem meglepő módon a bukás fő letéteményesének Tom Cruise-t nevezik meg, aki szinte teljhatalommal bírt a film kapcsán, csak úgy írta alá a szerződését, ha még a végső vágás jogát is megkapja. Persze egyáltalán nem baj, hogy Cruise szerepet vállalt a készítési munkálatokban is, hiszen a rendező a tapasztalatlannak mondható Alex Kurtzman volt. Cruise persze jót akart, saját embereket hozott, hogy feldobják a forgatókönyvet, illetve a végső vágást elkészítsék, azonban, mint minden szentnek, neki is maga felé hajlott a keze.

Cruise-nak köszönhető többek között az, hogy karaktere, Morton a filmben sokkal jobban ki lett emelve, mint azt eredetileg tervezték volna. Nagyon sokáig még úgy volt, hogy az ember főhős, valamint a valódi főhős, a Múmia (akit Sofia Boutella játszott) ugyanannyi játékidőn fog osztozni, azonban az arányok idővel felborultak, és nem utóbbi javára. A történet kapcsán például az is Cruise ötlete volt, hogy karaktere megszállás alá kerüljön, így adva némi drámai színezetet figurájának, valamint ekképp be lehetett hozni a képbe Russell Crowe karakterét, Dr. Jekyllt is.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások