Battle Isle: The Andosia War

Battle Isle: The Andosia War

2001. január 23. 05:49, Kedd

Kiadó: Blue Byte Software

Rendszer Követelmények:
Minimum: PII 300, 64 MB RAM, Win95/98/ME
Hasonló játékok: Sacrifice, Incubation
Kategória: Stratégia


Minden játékkategóriában van egy-egy olyan sorozat, ami a játékosok szemében a legjobbat képviseli a stíluson belül. Az FPS kedvelők a Quake-re szavaznak, míg a kalandjáték rajongóknak a Monkey Island sorozat melengeti meg legjobban a szívét. A körökre osztott stratégiai programok piacán az alapot a Blue Byte Battle Isle sorozata jelenti, ami már lassan egy évtizede jelen van. A legelső, még 1991-ben megjelent részt mindenki elismerte a rengeteg újítás és a kategóriák közötti átfedések miatt. Most 10 évvel később a cég újra ringbe száll legújabb fejlesztésükkel, a Battle Isle: The Andosia War című játékkal, hogy megpróbálja visszaszerezni a koronát a stratégiák piacán.

Klikk ide!    Klikk ide!

Az Andosia War ott folytatja a sztorit, ahol az előző részben, az Incubation-ban abbamaradt. A New Age 354. évében járunk. A Császárháborúk és a Scayran viszályok után egy karizmatikus "hölgy" próbálja magához rántani a hatalmat a Haris Gyermekei nevű szekta segítségével. A csoport képes az embereket magához láncolni, egy titkos Andosia nevű anyag segítségével, így gyarapítva a fanatikus követők sorát. A megalomán nőszemély, miután elég követőt gyűjtött, úgy gondolja, hogy ideje lenne leigázni az ismert világmindenséget. Első célpontjuk a Hallwa nemzetség...

Klikk ide!    Klikk ide!

Az Andosia War stratégiai játéknak lett tervezve. A körökre osztott strtatégiai játékok újraélesztése nem felelt volna meg a Blue Byte fejlesztőinek, ezért inkább összegyúrták a Starcraft hangulatát a Sim City gazdasági szimulációjával. Persze az új játék sokban különbözik az előbb említettektől, legfőképpen a grafikában. Ez az első olyan játék, ami messzemenőkig kihasználja a legújabb 3D-s effekteket és látványvilágot. A Star Wars: Force Commander volt az első olyan játék, ami ezzel próbálkozott, de csúfos kudarcot vallott, a gyenge kameramozgatás és a bazinagy menubar miatt.

Klikk ide!    Klikk ide!

A második pont, ami megkülönbözteti az Andosia War-t az elődöktől, a lehetőség, hogy átkapcsoljunk realtime és körökre osztott stratégia között. Minden játékos egy megadott időegységgel rendelkezik, amit felhasználhat mozgatásra vagy támadásra. Miután az idő lejárt, az ellenfél kap lehetőséget, hogy ellentámadásba kezdjen. Miközben a gép gondolkozik és mozgatja a seregeit, lehetőségünk van meglátogatni a gazdasági szigetünket, ahol építhetünk, fejleszthetünk, stb. Habár ez a megoldás nem teljesen real time, mégis csak sokkal valósághűbb, mint a körökre osztott verzió, ahol nyugodtan, órákig gondolkozhattunk egy-egy manőveren.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások