Godzilla Kong ellen - a film, amiért érdemes moziba menni

Godzilla Kong ellen - a film, amiért érdemes moziba menni

2021. május 1. 09:11, Szombat
Elképesztő látványos, ahogy Godzilla és King Kong összecsapnak - csak az emberi tényezőket tudnánk feledni.

Hogy tetszett a Godzilla Kong ellen?
Tetszett, pont ez kellett a pandémia után
Tetszett, de azért a következôre ez kevés lesz
Közepes lett
Nem tetszett
Nem láttam, majd HBO-n megnézem
2014-ben tért vissza Godzilla a mozikba és két filmjében felemás sikerrel csapott össze, többek között Ghidorával is. Sajnos a filmek elképesztő buták lettek (a Szörnyek királyában már szinte az emberiség barátja volt az atom...), az emberi szálak teljesen érdektelenek voltak, viszont az összecsapások látványosra sikeredtek (legalábbis ami látszott belőlük). 2017-ben pedig Kong király is tiszteletét tette a Koponya-szigeten található otthonával egyetemben. Sajnos ez a film is a gyenge emberi szál miatt kapta a legtöbb kritikát.

Most pedig, 2021-ben végre összeeresztik a két "titánt" a Godzilla Kong ellenben, mely már kirobbanó sikert aratott a világ több mozijában. Ezzel pedig nagyon nagy meglepetést okozott azon kritikusok és szkeptikusok számára, akik a Tenet gyenge teljesítményével már temették is a mozikat. Ráadásul ez a siker teljesen megérdemelt, hiszen ha van film, ami a széles vásznon tud igazán kiteljesedni, hát a Godzilla Kong ellen az.

A történet (hatalmas és kissé mosolygó sóhaj...) szerint Kong már nem a Koponya-szigeten tengeti felnőtt napjait, hanem egy szimulált környezetben, ahol folyamatosan megfigyelik. Az egyetlen, aki irányítani tudja, egy néma kislány. A király ennek ellenére nehezen viseli a bezártságot, de "szerencsére" nem sokat kell gondolkodni a körülményein. Godzilla ugyanis tomboló turnéra indul és az emberiség egyetlen reményének Kong tűnik. Ezen felül itt van még az Apex, akik valamiért a Belső Földbe, a Titánok korábbi lakhelyére akarnak eljutni, mert csak ott van olyasmi, amivel Godzilla legyőzhető...


Sajnos a sztorira felesleges egyetlen további szót is vesztegetni, mivel az mindenképpen a mozi leggyengébb része. Kong és Godzilla motivációi a végre érthetővé válnak, bár sok kérdés akkor is marad a fejünkben. Az emberi vonal itt az, ami ismét nagyon gyenge, de olyan szinten, hogy még a film nézése közben is simán elfelejtjük egy-egy fontos karakter nevét. Valamilyen oknál fogva Millie Bobby Brown karakteréről gondolták a franchise építői, hogy vissza kell őt hozni (nagyon nagy hiba volt), és adtak még neki két, elképesztően idegesítő társat is. A többiekről pedig nem érdemes beszélni.

A Godzilla Kong ellen ugyanis nem az ici-pici emberek csipp-csupp próbálkozásairól szól, hanem két gigászi harcos összecsapásairól. Igen, szerencsére a harcok miatt minden negatívum ellenére megéri megnézni a filmet. Ráadásul mindezt a nagy vásznon látni... ez az, ami miatt a mozi feltehetően mindig is velünk lesz. Ezt az élményt otthon, bármekkora is a tévé, nem lehet visszaadni.

A Godzilla Kong ellen jókor volt jó helyen. A pandémiába beleunt és megfáradt közönség nem egy gondolkodós akciófilmet (Tenet) akart látni, hanem egy agyatlan látványfilmet, ami miatt megéri megvenni a jegyet. És a Warner Bros. filmje hozza is ezt a szintet. Kérdés persze, hogy egy esetleges folytatás vagy a két harcos újabb külön kalandjaira ez mennyire lesz elég. Az emberi vonal ugyanis nagyon gyenge és legalább egy elfogadható sztorit kellene összepakolni a harcok közé, mert így ez hamarosan nagyon kevés lesz. Most viszont ez bőven elég volt. 7/10

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások