A kaptár - Raccoon City visszavár

A kaptár - Raccoon City visszavár

2022. január 8. 13:51, Szombat
Ismét nem sikerült egy értelmes Resident Evil filmet összehozni, pedig egész élvezhetően indul a dolog. Ám a Raccoon City visszavár rosszabb, mint Paul W.S. Anderson munkássága.

Hogy tetszett a A kaptár - Raccoon City visszavár?
Nagyon jó volt
Közepes lett
Nem tetszett
Elég volt a próbálkozásokból!
Őszintén megmondva nagyon meglepődtem azon, hogy a Capcom tovább folytatja a Resident Evil filmsorozatot, hiszen Paul W.S. Anderson és Milla Jovovich kettőse hét rész alatt kicsinálta A kaptár-franchise-t. Az utolsó fejezet kapcsán már azt gondolta az ember, hogy ennek nincs helye a mozikban, de láthatóan a jogtulajdonosok nem erre a következtetésre jutottak. A 25. évfordulóra készített A kaptár - Raccoon City visszavár ugyanis januárban eljutott a hazai mozikba is, miután külföldön már csúnyán megbukott. Teszem hozzá: megérdemelten.

Adott egy történetnek nevezett valami, mely alapján az első két játék eseményeit próbálják egyetlen filmbe összehozni. Azonban a forgatókönyv olyan szinten felszínes és sablonos, hogy tényleg nem érdemes belemenni. Az első negyed óra még úgy-ahogy eldöcög, akár még izgalmasnak is nevezhető, majd váltunk és rögtön leül az egész film. Megjelennek ugyanis olyan szereplők, akik - ahogy azt egyes termékek csomagolásán olvashatjuk - csak nyomokban tartalmazzák a játékban látott karaktereket.


Claire és Chris Redfield, Jill Valentine, Albert Wesker, Leon S. Kennedy, William Birkin, Ada Wong - mind itt vannak. De minek? - merült fel a kérdés bennem a film nézése közben. Színészkedésnek nevezhető tevékenységet maximum a Kaya Scodelario által alakított Claire mozdulataiban lehet felfedezni, a többiek nem méltók a színész megnevezésre. Leon S. Kennedy ábrázolása pedig már most kicsapta a biztosítékot a rajongóknál.

Az eredeti Kaptár-filmekben voltak azért idézhető és emlékezetes pillanatok, például a lézeres folyosó az elsőből vagy a madaras támadás a harmadikból. A Raccoon City visszavár kapcsán ilyet nem találunk. Persze lehet kifogásként mondani, hogy mindössze 25 millió dollárból készült a film, de ennek az összegnek sem látjuk a nyomát. A környezet rém unalmas, a látvány nagyon Zs-kategória, a zombik kivitelezése egész egyszerűen nevetséges... és még lehetne sorolni hosszan a negatívumokat.

A legnagyobb negatívum maga az ötlet. A Resident Evil játéksorozat egész jó sztoriszálakkal bírt, ám ezeket valamiért nem tudják átültetni a vászonra. Ráadásul az utolsó két rész elmozdult a Sziklák szeme vagy Halálos kitérő irányba, a film pedig nem követte ezt a vonalat. A mai generációnak a Resident Evil már nem a zombikról szól, hanem őrült vidékiekről és vámpírokról. Őszintén nem sírnám magam álomba, ha nem lenne több film a témában, mert láthatóan nem találják a megfelelő csapatot hozzá. A Capcom inkább koncentráljon a játéksorozatra. 2/10

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
A kaptár - Raccoon City visszavár (Resident Evil: Welcome to Raccoon City)
szinkronizált, német-amerikai-kanadai akció-horror, misztikus film, 107 perc, 2021
18 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Johannes Roberts
Forgatókönyvíró: Johannes Roberts
Producer: Hartley Gorenstein, James Harris, Robert Kulzer, Martin Moszkowicz
Operatőr: Maxime Alexandre

Hannah John-Kamen (Jill Valentine)
Kaya Scodelario (Claire Redfield)
Neal McDonough (William Birkin)
Tom Hopper (Albert Wesker)
Robbie Amell (Chris Redfield)
Avan Jogia (Leon S. Kennedy)
Donal Logue (Brian Irons)


Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások