In Cold Blood

In Cold Blood

2001. április 11. 04:22, Szerda

Kiadó: Dreamcatcher Interactive
Fejlesztő: Revolution Software

Rendszer Követelmények:
Minimum: P233 MMX, 32MB RAM, Win 95/98/ME
Ajánlott: 64MB RAM
Hasonló játékok: Spycraft
Kategória: Akció/Kaland


Az In Cold Blood történetének főszereplője John Cord az MI6 titkosügynöke. Fontos küldetésben jár Volgia-ban, a volt Szovjetunió keleti részén fekvő képzeletbeli országban. Az ország nemrég vált függetlenné és teljes a felfordulás, máris acsarkodik a szomszédaira. Ezzel egyidőben Kína és Taiwan között növekedett a nukleáris fegyverek miatti feszültség. Cord feladata Scott Kiefer korábban odaküldött amerikai CIA ügynök eltűnésének kivizsgálása. Cord ébredésekor egy orosz börtönben találja magát, ahol nonstop kihallgatják és kínozzák. Össze kell rakni az elfogáshoz vezető eseményeket és ezt felhasználni. A bevillanó emlékek segítik a helyzet jobb megértését. A játék története jóval bonyolultabb a kalandjátékokban megszokottnál, fordulatokban bővelkedik és a játék egyik legerősebb pontja.

Klikk ide!    Klikk ide!

Több mint 100 felfedezésre váró helyszín van. A főhős John Cord, egy rozoga bányában kezd, majd szárazföldön, szigeti bázisokon, olajfinomítón át vezet útja. A játék kilenc különböző küldetésből áll, amik célja elég változatos, kezdve a rablástól az információszerzésen és mentőakción át egészen a világ megmentéséig. Lehet kúszni, menni, oldalra lépni és körbefutni az ellenfelet. Folyamatosan ki kell kerülni vagy meg kell ölni az őröket, robotokat semlegesíteni, műszerészekkel beszélni és persze eközben lőszert és kötszert szerezni.

Klikk ide!    Klikk ide!

A karakterek találkozása a játék élvezetességének fontos eleme. Nagyon sok emberrel lehet találkozni, köztük egy professzorral, annak lányával, egy kínai ügynökkel stb. Ezek a beszélgetések sűrűn szolgálnak információval akadályok leküzdéséről, vagy hibás felszerelés megjavításáról. A beszéd legalább olyan fontos eleme a játéknak, mint a tárgyak megtalálása és használata.

Klikk ide!    Klikk ide!

Sajnos a beszélgetések menetét nem nagyon lehet befolyásolni, csak a passzív figyelő szerepe marad. Bár a karakterek személyisége nem fejlődik jelentősen, azért elég sok érdekes dolgot lehet megtudni néhányukról. Ha beszélsz valakivel és nem kapod meg a kért információt, élhetsz a játék egyik speciális opciójával, amikor fegyverrel a kezedben elegyedsz beszélgetésbe vele és megfenyegeted. Mindenesetre óvatosan bánj vele, mert örökre elijeszthetsz magadtól egy fontos információforrást.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások