Transformers: A fenevadak kora

Transformers: A fenevadak kora

2023. június 26. 13:52, Hétfő
Az új Transformers film minden korábbinál ostobább lett és eltűnt az a remény is, hogy az Űrdongó útján halad majd a franchise.

A Transformers-franchise nagyon jól indult, de aztán Az utolsó lovag és A kihalás kora szinte lenullázta a sorozatot. Az Űrdongóval egy nagyon szerethető kis címet kaptunk, mely ráadásul egy szép jövőt vetített előre, így nagyon érdekes volt, mit is kínál majd A fenevadak kora. Sajnos azonban nagyon kellett csalódnunk, ugyanis a film talán az eddigi legunalmasabb és legbutább bejegyzése a szériának.

1994-ben járunk, amikor is a bolygónkat ismét óriási veszély fenyegeti Unicron képében, aki a Földre küldi leghűségesebb katonáját, Ostort, hogy szerezzen meg egy kulcsot, mellyel szabadon közlekedhet a világok között és pusztíthatja el azokat. Ezt a kulcsot a Maximálok hozták a bolygónkra, hogy elrejtsék Unicron elől, azonban egy tudós aktiválja és ezzel megindul a hajsza. Közben kiderül, hogy az Autobotok is hazajuthatnának az eszközzel, szóval több érdek is találkozik.


Nagyon nehéz helyzetben van az ember, ha véleményt kell formáljon egy ilyen filmről. Az Űrdongó után azt vártuk, hogy majd valami karakter-központúbb történetet kapunk, de sajnos ez nem jött össze. Az Autobotok viselkedése egész egyszerűen idegesítő és olyan, mintha már jópárszor láttuk volna. Valójában így is van, hiszen az első részben ugyanez az "emberekben nem bízhatunk" vonal volt, melyben ráadásul nem egy kulcsot, hanem a Szikrát kutatták.

A különbség az, hogy Michael Bay filmjében az emberi szereplők minimális szinten szerethetők voltak, de itt erről szó sincs. A volt katona, aki próbál a családjának segíteni és a "zseniális" tudós nő párosa elképesztően kellemetlen szituációkat és beszélgetéseket szül. De nem jobb a helyzet a robotok terén sem: Optimus Fővezér hozza a szokásosat, a Maximálok sajnos teljesen kihasználatlanok maradtak, Ostor pedig - nos, erre szokták mondani, hogy papírmasé, egy-dimenziós figura.


Aki kis színt visz a filmbe, az Délibáb, aki elég vicces és néha valóban jópofa. Sajnos azonban az ő sorsához fűződik a film legostobább történése amitől tényleg ledobja az egyszeri néző agya az ékszíjat. Egy ilyen filmben természetesen az összecsapások is fontos szerepet kapnak, amik azért elég jól néznek ki, bár azt is le kell szögezni, hogy viszonylag keveset sikerült összehozni a több, mint két órás játékidő alatt.

A Transformers: A fenevadak kora sajnos komoly csalódást okozott, még az érdekesnek tűnő befejezés ellenére is, ami egy Hasbro cross-overt vetít előre. De ez feltehetően nem valósul majd meg, hiszen a film sem a közönségnél sem a kritikusoknál nem aratott osztatlan sikert. És ez nem is véletlen, hiszen az emberi vonal ostoba, a Maximálok kihasználatlanok, az Autobotok pedig ismerősek az első részből. Nyoma sincs az Űrdongó megoldásainak, karakterkidolgozottságának, érdekes konfliktusának. Szóval nagy kérdés, hogy van jövője a sorozatnak ilyen formában. 4/10

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Transformers: A fenevadak kora (Transformers: Rise of the Beasts)
szinkronizált, amerikai sci-fi akciófilm, 127 perc, 2023
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Steven Caple Jr.
Producer: Lorenzo di Bonaventura, Tom DeSanto, Don Murphy, Michael Bay, Mark Vahradian, Duncan Henderson
Forgatókönyvíró: Joby Harold, Darnell Metayer, Josh Peters, Erich Hoeber, Jon Hoeber

Anthony Ramos (Noah Diaz)
Dominique Fishback (Elena)
Ron Perlman (Optimus Fővezér)
Pete Davidson (Délibáb)
Dean Scott Vazquez (Kris Diaz)
Michael Kelly (Burke ügynök)
Colman Domingo (Unicron)


Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások