America

America

2001. április 16. 16:19, Hétfő

Kiadó: Data Becker

Rendszer Követelmények:
Minimum: PII 266, 64MB RAM, Win95/98/2000
Ajánlott: PII 450, 128MB RAM
Hasonló játékok: Age of Empires II: The Age of Kings
Kategória: Real-Time Stratégia


Ha csak egy kicsit is szereted az RTS-eket, akkor valószínűleg tudatában vagy annak a néhány problémának, ami a klónozott játékokat sújtja. Vagy a történetek túl hasonlóak, vagy az egységek nagyon egyformák, az elmúlt időkben kijött programok között bizony alig akadt egy-két igazi egyéniség. Vegyél két játékot véletlenszerűen, cseréld át a nevüket, egy alcímet ide, egyet oda, és máris megvan a két legújabb stratégiai program. Szerencsére a stílus látott már jópár igazi újítót is, mint például legutóbb a Sudden Strike. Most pedig a német Data Becker szoftverház próbál valami érdekeset alkotni, azzal, hogy elfelejtik a már unalmas sci-fi és fantasy világokat, hogy játékuk helyszineként a poros vadnyugatot jelöljék ki.

Klikk ide!    Klikk ide!

Mint azt "mindenki tudja", a vadnyugatot alapjában véve négy csoport lakta: a telepesek, az őslakosok, a mexikóiak és a bűnözők. Kipróbálhatjuk mind a négy csoport lehetőségeit, egy igazi hollywood-i film perspektívájából. Ez a szakítás a történelmi vonaltól csak akkor kerül ellentétbe saját magával, mikor a játék megpróbál fix pontokat adni a hadjárathoz, ami végülis előreviszi a játékot. Az első részben például az őslakosoknak kell szembenézniük a fehérek folyamatos hazugságaival és árulásaival, akik megpróbálják elvenni tőlük földjeiket. A következő részben a mexikóiakat tudjuk irányítani, egy sokat próbált harcos szemszögéből, akinek a feladata, hogy visszaverje a folyamatos amerikai támadásokat. Idővel eljutunk a banditák és bűnözők területére is, ahol egy bebörtönzött rabló életét játszhatjuk újra végig, majd a legutolsó részben a telepesek nehéz sorsát próbálhatjuk ki, amint megpróbálnak gyökeret verni a prérin, miközben a már említett három csoport folyamatos támadásainak vannak kitéve.

Klikk ide!    Klikk ide!

Mint minden RTS-ben, az America alapja is a felfedezés és a nyersanyagbányászat. Az Age of Empires-re erősen emlékeztető rendszerben az embereinket ki kell küldenünk, hogy fát vágjanak az építkezéshez, aranyat bányásszanak a pénzügyi gondok megoldásához és persze élelmet is kell termelniük. Ez utóbbiban választhatunk, hogy a nyugis kenyérsütés vagy a bölényvadászat mellett maradunk-e.

Klikk ide!    Klikk ide!

Az America bizony meglehetősen egyedi helyszínt mutat be az RTS-ek sorában, ezért jópár meglepetéssel szolgálhat a játékosoknak. Egyik ilyen csak vadnyugatra igaz jellemző, a minél nagyobb istálló kialakítása, hiszen a jó lovak sorsdöntők lehetnek a harcban. A lovak szépen fejlődnek az istállóban, de ehhez persze idő kell és sokszor nincs időnk ezt kivárni. Ekkor megpróbálhatunk befogni néhány vadlovat is, és persze ha van rá jelentkező, de ott a lehetőség a lótolvajlásra is.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások