A sztrájk miatt ment a kukába egy folytatásra berendelt scifi sorozat

A sztrájk miatt ment a kukába egy folytatásra berendelt scifi sorozat

2023. augusztus 19. 09:31, Szombat
Nem folytatódik A periféria.

Mint ismert, május óta a hollywoodi írók sztrájkolnak, júliusban pedig a színészek léptek sztrájkba. Mindez azt jelenti, hogy az írók nem dolgozhatnak sem forgatókönyveken, sem pedig forgatásokon nem működhetnek közre kreatív tisztségben, az amerikai színészszervezet tagjai pedig semmilyen munkát nem vállalhatnak, még csak nem is reklámozhatják filmjeiket. Értelemszerűen ennek köszönhetően szinte mindegyik stúdiófilm forgatását fel kellett függeszteni (a független filmek sztrájkmentességet kérvényezhetnek), de utóbbi aspektus a stúdiókat premiernaptárjuk átgondolására késztette. A sorozatoknál már jóval korábban sor került a leállásokra, hiszen azoknál az írói jelenlét is nélkülözhetetlen a forgatásokon.

Ahogy az sejthető volt, egyes forgatáskezdések csúszását, és a tervezett premiernaptárok felborulását nem sokáig fogják tolerálni a platformok, és pénteken sor is került az első berendelés-visszavonásra. A Prime Video úgy döntött, hogy a korábbi berendelést és a forgatás előkészítésének megkezdése ellenére mégsem tart igényt A periféria című scifi sorozat második szezonjára, így visszamondta azt.

2018-ban derült ki, hogy az Amazon tévésorozatot tervez készíteni a Neurománc írójának, William Gibson regényéből, a The Peripheralból. A Scott B. Smith által készített sorozat október 21-én debütált a Prime Video platformon a Westworldös és Person of Interestes Jonathan Nolan és Lisa Joy executive producerkedése mellett. A széria két főszereplője Chloe Grace-Moretz és Jack Reynor.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások