40 százalékkal emeli előfizetéseinek árait az Apple

40 százalékkal emeli előfizetéseinek árait az Apple

2023. október 26. 09:55, Csütörtök
Az óriáscég negyedéves profitja 19,3 milliárd dollár volt, a jelek szerint ez nem elég a részvényesek öröméhez. Az Apple Arcade, az Apple News Plus és az Apple One csomag drágul, míg az Apple Music, az Apple Fitness Plus és az iCloud Plus ára változatlan marad.

Az előfizetési árak szinte minden szolgáltatásnál emelkednek, és az Apple sem akarja kihagyni a lehetőséget, hogy egy kicsit megszorongassa ügyfeleit. Az Apple akár 42 százalékkal is megemeli az árakat az Apple TV+ streaming szolgáltatásnál, de az Apple News+ és az Apple Arcade játékplatform sem marad ki a sorból. Közleményük szerint már meg is kezdték az új előfizetési árak bevezetését "az Egyesült Államokban és egyes nemzetközi piacokon". A meglévő ügyfelek még legalább 30 napig élvezhetik a jelenlegi árakat. A szolgáltatás továbbra is reklámmentes lesz. Az Apple általában e-mailben is értesíti az ügyfeleket az áremelésekről.

"Arra összpontosítunk, hogy a lehető legjobb élményeket nyújtsuk ügyfeleinknek azáltal, hogy folyamatosan magas minőségű szórakozást, tartalmat és innovatív funkciókat adunk szolgáltatásainkhoz." - írja a cég. Az Egyesült Államokban az ügyfelek 40 százalékkal többet fizethetnek az Apple Arcade-ért és 42 százalékkal többet az Apple TV+-ért. Az Apple TV Plus havi 6,99 dollárról havi 9,99 dollárra emelkedik, az Apple Arcade pedig havi 4,99 dollár helyett mostantól 6,99 dollárba kerül havonta. Az Apple News Plus havi 9,99 dollárról 12,99 dollárra emelkedik.

Eközben az Apple News+ előfizetők számlája mintegy 30 százalékkal, havi 12,99 dollárra ugrik. Úgy tűnik, az Apple iCloud, az Apple Music és az Apple Fitness megmenekült az áremelések legújabb körétől, legalábbis egyelőre. Az Apple One-t választók sem mentesülnek az áremelkedésektől. A csomagok az Apple számos népszerűbb szolgáltatását, például az iCloud+-t, a Zenét, a TV-t és az Arcade-ot foglalják magukba. Íme, mire számíthatnak az amerikai előfizetők:
Egyéni: 19,95 $/hó - 17,7 százalékkal magasabb, mint a korábbi 16,95 $.
Családi: 25,95 $/hó - 13 százalékkal magasabb a korábbi 22,95 $-nál.
Premier: 37,95 $/hó - 15 százalékkal több, mint az eddigi 32,95 $.

Az emelkedést nem indokolták, de biztosan nem a cég problémás anyagi helyzete az ok. Alig egy hónapja a cég vezetői azzal büszkélkedtek, hogy a szolgáltatásokból származó bevételek minden idők legmagasabb szintjét érték el a harmadik negyedévben, és a vállalat több mint egymilliárd előfizetésnek örülhet. (A vállalat nem tesz közzé előfizetői számokat a termékeire, például az Apple TV-re vonatkozóan.) Ezek az előfizetők hozták az Apple bevételeinek nagyjából 25 százalékát, ami 21 milliárd dollárt jelentett - ez 8%-os növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. Az elmúlt negyedévben az Apple egésze 221 millió dolláros napi nyereséget ért el, és a tőzsdei bejelentés szerint 12,5 százalékos effektív adókulccsal adózott.

A társaság jövő csütörtökön számol be a negyedik negyedéves eredményéről. Az olyan előfizetéses szolgáltatásokból származó bevételek, mint az iCloud és az Apple TV Plus fontos, növekvő szegmense a vállalatnak, és a mai emelések segítenek a számok további növekedését. Legutóbb szinte pontosan egy éve volt emelte árait az Apple, akkor az Apple Music, az Apple TV Plus és az Apple One került többe. Az Apple szinte az utolsó a sorban, aki emeli az előfizetési díjakat, csak követik a Netflix, a Hulu, a Disney+, a Max és az Nvidia GeForce Now szolgáltatásokat, melyek mindegyike magasabb havidíjakat vezetett be idén.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások