Need for Speed: Hot Pursuit 2

Need for Speed: Hot Pursuit 2

2002. október 28. 02:42, Hétfő


Kiadó: Electronic Arts
Fejlesztő: Electronic Arts

Rendszerkövetelmények:
Minimum: PIII 450 MHz, 128 MB RAM, 16 MB-os DirectX 8.1 kompatiblis videókártya
Ajánlott: PIII 800 MHz, 128 MB RAM, 32 MB-os DirectX 8.1 kompatiblis videókártya
Hasonló játékok: Need for Speed III, Need for Speed: High Stakes
Kategória: Autóverseny

Valamivel több mint három éve jelent meg a Need for Speed: High Stakes, ami új mércét állított fel számos szempontból az autós játékok terén. A szimulátor rajongók szokás szerint fújtak rá, a játéktermi gépek hangulatát visszaadó autós játékok kedvelői viszont örömmel fogadták a számos újdonságot felvonultató, és igen szórakoztató darabot. Az NFS sorozat következő darabja a Porsche Unleashed volt, ami ugyancsak jól sikerült, de hiányzott belőle néhány dolog, többek között a rendőrök elől történő izgalmas menekülések. Most végre megjelent a Need for Speed: Hot Pursuit 2, és számos grafikai és egyéb újítás mellett ismét visszakaptuk a rendőröket. A játék nemrég megjelent demójából már kiderült, hogy az Electronic Arts most is kitett magáért, így izgatottan vártam az NFS sorozat legújabb darabjának megjelenését.

Klikk ide! Klikk ide!

Mikor végre kézhez kaptam a játékot első dolgom volt a telepítés, majd duplakatt az asztalra helyezett ikonra. A játékot egy 1300 MHz-es Celeron processzorral, illetve GeForce2MX videókártyával felszerelt gépen játszottam, és a demó alapján már sejtettem hogy ilyen géppel nem sok jóra számíthatok de szerencsére kellemes meglepetés ért. A demó óta számos finomhangolást hajtottak végre a fejlesztők a játék motorján, így sikerült jóval gyorsabbá tenniük. A demó 800x600 felbontásban legalacsonyabb részletesség mellett sem volt hajlandó zökkenőmentesen futni a végleges változat azonban simán elmegy már közepes fokozat mellett is, illetve 1024x780-ban is alacsonyabb részletességgel kiválóan játszható. A játék indulásakor a szokásos minőségű intróval találkozunk, ami rögtön meghozza a kedvünket egy kis száguldozáshoz, amit többféleképpen is megtehetünk.

Klikk ide! Klikk ide!

A programban öt játékmód közül választhatjuk ki a nekünk legjobban tetszőt, de ezek között természetesen több átfedés is van. A Hot Pursuit módban számos versenyen kell részt vennünk, miközben rendőrök üldöznek minket gyorshajtásért, mert ugyebár a sebességkorlátok átlépése nélkül sohasem fogjuk megnyerni a versenyt. A rendőrök az NFS: HS óta okosabbak lettek, és olyan újabb fegyvereket vetnek be ellenünk mint például a robbanó hordókat dobáló helikopter, így egyáltalán nem könnyű lerázni őket, főleg amikor lassabb autókkal vagyunk. A rendőröket egy kis ügyességgel viszonylag könnyen letudhatjuk, csak annyit kell tennünk, hogy egy kisebb fékezéssel hagyjuk hogy megelőzzenek minket majd ezt követően autójuk hátulját oldalirányba meglökjük, így rögtön a falon fognak kikötni és bottal üthetik a nyomunkat.

Klikk ide! Klikk ide!

Ebben a játékmódban egy hierarchikusan felépített versenyrendszeren mehetünk végig, amelyek között van olyan verseny amit egyedül kell végignyomnunk a lehető legrövidebb idő alatt, de legtöbbjükben hét másik autó ellen versenyzünk. Nagy örömmel konstatáltam hogy megmaradt a Knockout játékmód is, aminek az a lényege, hogy minden körben az utolsó helyezett kiesik, és a végén csak egy maradhat. A versenyekben nyújtott teljesítményünk alapján jó esetben bronz-, ezüst- vagy aranyérmet kaphatunk, illetve NFS pontokat amiket újabb autókra vagy pályákra válthatunk be.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások