Megjelent a HP DVD 400e 8x-os DVD-író

Megjelent a HP DVD 400e 8x-os DVD-író

2003. november 26. 20:35, Szerda
A lemezek írásakor a normál lejátszási sebesség nyolcszorosát nyújtó, új HP dvd400i és dvd400e DVD-írók felhasználói DVD-n és CD-n is gyorsan, egyszerűen rögzíthetik és szerkeszthetik videó anyagaikat, tárolhatják fotóikat és zenei felvételeiket, vagy elkészíthetik fontos adataik biztonsági másolatát. Ráadásul a DVD-írók és előtelepített szoftvereik segítségével az amatőr videósok és a nagy adattárolási kapacitást igénylő ügyfelek a DVD lemez gyors megírása után azonnal továbbléphetnek a következő feladatra.

Mindkét DVD író a +R/+RW technológiára épül. Ez a vezető DVD írók megszokott formátuma, amellyel a legtöbb tesztelt DVD lejátszó és DVD-ROM képes együttműködni. A kétformátumú illetve a -R/-RW meghajtókhoz képest a +R/+RW formátum rugalmasabb video szerkesztést, valamint egyszerűbb írási és szerkesztési módszereket biztosít. Az +R/+RW formátumnak köszönhetően a HP a legelterjedtebb szabvány szerint alkalmazhatja a legújabb technikai fejlesztéseket (pl. a 8x-os DVD írási sebességet), ugyanakkor nem kell a kétformátumú meghajtókkal járó többletköltségeket és komplikációkat vállalnia.

"A HP az egyszerűen használható és legnépszerűbb formátumot támogató DVD technológiák fejlesztésének elkötelezett híve" - mutatott rá Christine Roby, a HP Személyi Számítógépes Rendszerek Divízió DVD termékmenedzsere. "A HP dvd400i és dvd400e leegyszerűsíti és felgyorsítja a videók, fotók, adatok és zenei felvételek lemezre írásának és szerkesztésének folyamatát. A csomagban szállított szoftverek a barátokkal és családtagokkal megosztható, szórakoztató DVD-k készítését is megkönnyítik."


A belső (dvd400i) és a külső (dvd400e) meghajtók felhasználói 4,7 gigabájt maximális tárkapacitású DVD+R/-RW lemezekre menthetik el és archiválhatják adataikat, digitális fotóikat vagy személyi videó anyagaikat. A HP dvd400e ezen túlmenően az IEEE1394 és USB 2.0 csatlakozást is támogatja (mindkét kábel alaptartozék).

A meghajtók írási sebessége:
  • DVD +R lemez esetén 8x-os
  • DVD +RW lemez esetén 4x-es
  • CD-R és CD-RW lemez esetén 24x-es illetve 10x-es
    A meghajtók DVD és CD olvasási sebessége 12x-es illetve 32x-es.

    A HP mindkét meghajtóval különféle video szerkesztő szoftvereket is (ArcSoft ShowBiz 2 és muvee autoProducer) szállít. Az ArcSoft ShowBiz 2 komplett video szerkesztő és DVD készítő alkalmazás felhasználói egyszerű "húzd és dobd" módszerrel hozhatják létre és szerkeszthetik DVD videóikat, valamint fotókból és videó anyagokból készült diasorozataikat. A roppant szórakoztató és egyszerűen használható muvee autoProducer szerkesztő szoftverrel pillanatokon belül zenei videókat lehet készíteni a digitális videofelvételekből.

    A HP dvd400i és dvd400e csomagja az adatok, fotók, videók és zenei fájlok DVD- vagy CD-lemezre mentését támogató Sonic RecordNow és SimpleBackup szoftvereket is tartalmazza. Szintén alaptartozék a DVD filmek PC-s lejátszását megkönnyítő Cyberlink PowerDVD szoftver. Mindkét eszközhöz üres DVD+R 8x lemez jár ajándékba.

    Kapcsolódó linkek

  • Listázás a fórumban 
    Adatvédelmi beállítások