Battlefield Vietnam

Battlefield Vietnam

2004. március 29. 02:16, Hétfő


Kiadó: Electronic Arts
Fejlesztő: Digital Illusions
Honlap

Rendszerkövetelmények:
Minimum: Pentium III 1200 MHz, 256 MB RAM, 64 MB-os DirectX 8 kompatibilis videókártya
Ajánlott: Pentium IV vagy Athlon XP 2000+, 512-1024 MB RAM, GeForce 4 vagy ATI 9500,9600
Hasonló játékok: Battlefield 1942

A Battlefield Vietnam a 2002 szeptemberében megjelent nagysikerű Battlefield 1942 folytatásának számít, ahol most a II. világháborút megjárva a hidegháborús korszak egyik legjelentősebb összecsapásának helyszínén, Vietnámban találjuk magunkat. Elődje forradalmi változást hozott az FPS játékok terén, ugyanis ez volt az első igazán populáris FPS-járműszimulátor keverék, ahol a gyalogosharc mellett bármilyen elképzelhető katonai eszközt is bevethetünk és használhatunk.

Klikk ide! Klikk ide!

Az új játékot a kiadó még 2003 nyarán jelentette be. Néhány hónappal előtte jelent meg az Eve of Destruction nevü Battlefield 1942-höz készült modifikáció, mely elsőként vezette a vietnámi háborús témát Battlefield enginre. A hivatalos Battlefield Vietnamos játék bejelentését követően az EOD-ot kitaláló csapat feloszlott és a tagok nagyrésze munkaszerződést kötött az EA-val a Battlefield Vietnam további munkáinak kivitelezésében. Szóval az ötlet és a gárda megvolt az új játékhoz, és azt intenzív marketing tevékenységgel már a kezdet kezdetén elkezdték "beetetni" a nagyközönséggel és ezáltal már jóval megjelenése előtt nagy rajongótábort harcolt ki magának.

Klikk ide! Klikk ide!

Fontos tudni a játékról, hogy a Battlefield sorozat kifejezetten multiplayer játékokat fed, tehát nem tartalmaz semmiféle egyjátékos hadjáratot, csak a beépített botok ellen tudjuk próbára tenni magunkat. A multiplayer része viszont annál kifinomultabb, 14 hatalmas pályán egyszerre akár 64 ember is összecsaphat egy nagyobb szerveren. A legjellemzőbb játékmód az un. Conquest, ahol zászlópontokat kell elfoglalni és megtartani. A mapok között három típus található, úgymint a vietnámi háborúra oly jellemző dzsungelharc, a nagyobb külszíni terepeken zajló járműharc és persze számos városi harcot szimuláló pálya is van. Újdonság a Vietnamban, hogy a 14 terepből 5 pár un. Evolution map, ahol minden térképnek két változata van, egy kezdeti, és egy alternatív későbbi időben beállított, átvariált map. Az Evolution beállítással a két terep követi egymást, a sima Conquest módban játszódó játék során pedig az egyik pályán megszerzett pontok automatikusan átrakódnak a következő pályára.

Klikk ide! Klikk ide!

A játékot kézhez véve mindenki megelégedéssel tapasztalhatja, hogy a grafikai motort az előre beígért módon kivitelezték, és a Battlefield 1942 Refactor2 engine új változata már tökéletesen képes a vietnámi hangulatot megidéző, sűrű aljnövényzettel és fákkal dúsított dzsungelt létrehozni. A még nagyobb poligonszám és a shader effektek egy maihoz méltó grafikai motort alkotnak, még ha nem is olyan szintűt mint a Crytec. Persze nem is várható el attól a játéktól ilyen szintű megjelenés, amely nagy kültéri pályákon 64 játékos összecsapását szolgálja ki, melyek Huey helikopterektől kezdve F-4 Phantomokat, MIG 17-eseket, MUTT terepjárókat, M110 tüzérségi lövegeket és a jellegzetes PBR őrnaszádokat földön vízen levegőben kimagaslóan élethű járműfizikával tetézve vezetik.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások