E3: F.E.A.R. a Monolith-tól

E3: F.E.A.R. a Monolith-tól

2004. május 12. 10:34, Szerda
A Monolith Productions lerántotta a leplet az idei E3-on megtekinthető alkotásáról, a F.E.A.R.-ről. A cég előszeretettel használ mozaikszavakat a játék címeiben, most sincs ez másképpen. A F.E.A.R. jelentése nem titok: "First Encounter Assault and Recon", azaz kb. ezt jelenti: Az első támadás és felderítés.

A Monolith Productions fejlesztőcsapatot gondolom nem kell bemutatni. Olyan nagy nevek fűződnek hozzájuk, mint az Aliens vs. Predator (1-2), No One Lives Forever (1-2)és a T.R.O.N. 2.0. A legutóbbi alkotásuk a NOLF 2-n alapuló Contract J.A.C.K., ami már nem aratott osztatlan sikert. Persze most már tudjuk, hogy valószínű azért, mert a jelenlegi projekten dolgoztak ezerrel.

A játék stílusát tekintve FPS lesz, ami a képekről ki is derül. Craig Hubbard, a Monolith munkatársa azt mesélte a játékról, hogy a S.W.A.T. és az X-akták filmek ötvözése lesz. Mindez azt engedi sejtetni, hogy pergő, taktikai akció mellett paranormális tevékenységekkel is kapcsolatba kerülünk majd. A játék színvilága jobban hasonlít a DOOM 3-hoz és a Half-Life 2-höz, mint a csapat előző alkotásaihoz. A sötétebb tónusok kaptak szerepet.

Klikk ide! Klikk ide!

A történetről sajnos még szinte semmit nem tudni, de az általuk alakított főhősről pár dolog kiszivárgott. Nagyon fejlett lesz a reflexe, ami azt jelenti, hogy a Max Payne-ben megismert bullet-time, azaz lövedékeffekt itt is megtalálható lesz, tehát gyorsabban mozgunk majd, mint az ellenfeleink. Lesz egy csapatunk amelyet az 1-es képen nézhettek meg. Balról-jobbra: Rowdy Betters a csapatvezetőnk, mellette Jin Sun-Kwon mesterlövész, aki olyan fejlett hallással bír, hogy előbb hallja meg az ellenséget, mint mi. A helikopter előtt Spen Jankowski figyelhető meg, aki fegyveres támogatássával segít minket. A pilótafülkében Douglas Holiday ül, ő a robbantás szakértőnk.

Klikk ide! Klikk ide!

A fejlesztők célja, hogy teljesen beleéljük magunkat a játékba. Ezt valószínűleg elősegíti, hogy az ígéretek szerint csapatunk tagjai viselkedésükkel is hatnak majd egymásra. A helyszínről annyit elárultak, hogy (csakúgy mint a HL2-ben) egy városban és város körül fognak zajlani az események. Járművet vezetni nem lehet majd, de mint az egyik képen megfigyelhetitek útitársak leszünk majd.

Klikk ide! Klikk ide!

A játék hivatalos megjelenése 2005. szeptemberére(!) van datálva. Még egy kicsit messze van. ;) Ennyi információt sikerült összeollóznom, de az E3-on biztos derülnek még ki részletek. A grafikáról annyit, hogy egy teljesen új motort kapott a játék. A képek magukért beszélnek. Megjelent egy kis trailer is, amit innen tölthettek le. Erősen ajánlott, ugyanis tátva maradt a szám egy-egy mozzanattól.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások