Hamarosan a boltokban a Ground Control 2

Hamarosan a boltokban a Ground Control 2

2004. június 10. 18:14, Csütörtök
A Vivendi Universal Games bejelentette, hogy mesterlemezre került a Massive Entertainment fejlesztése, a Ground Control 2: Operation Exodus című jövőbe kalauzoló stratégiai játéka.

A Massive Entertainment 1997-ben alakult, első játékuk a 2000-ben megjelent Ground Control volt, a sorozat első része. Ehhez jelent meg még ugyan abban az évben egy kiegészítő, a Dark Conspiracy. Azt meg kell említenem, hogy az első rész a maga idejében a legszebb stratégiai játék volt, szinte nem is volt gép, ami egy fákkal benőtt területet akadás nélkül be tudott mutatni. Cserébe viszont nyomot hagytak az egységek a területen, látványos robbanások és hanghatások tették emlékezetessé a csatákat és az egységek animációi is megértek egy misét. Ha valaki nem látta volna, akkor érdemes beszerezni már csak azért is, ugyanis a történet kapcsolódik a 2. részhez.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az Operation Exodus 300 évvel az első rész után, 2741-ben mutatja be nekünk a helyzetet. A Northern Star Alliance igen szorongatott helyzetbe kerül: gyilkos szárazföldi háborút kényszerül vívni a militarista Terran Empire csapataival saját központi bolygóján.

A képekről látszik, hogy az első rész grafikai motorját dolgozták tovább és látták el megfelelő effektekkel. Persze ez nem is baj, ugyanis így nagyobb az esély, hogy bugmentes játékot kapunk majd. Lesz dinamikus fény/árnyék effektus, bump-mapping, minden ami egy ma megjelenő játéknak elengedhetetlen kelléke. A harcmezőn - hála a dinamikus fényeknek - katonák bújhatnak el a tereptárgyak és épületek árnyékába, ahonnan eredményesen vehetik fel a harcot erősebb egységekkel szemben.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Multiplayerben is várható újdonság, lehetőség lesz ugyanis arra, hogy beszálljon valaki menet közben egy éppen folyó csatába - a program természetesen figyelembe veszi az éppen játszó csapatok erősségét, és így engedi be az újakat. Ha valakinek nincs internete annak sem kell aggódnia, ugyanis a jónak igérkező AI (Mesterséges Intelligencia) méltó ellenfél lesz. A boltokba hamarosan megérkeznek a játékot rejtő dobozkák. Pontosan június 25-étől lehet Európában is megvásárolni a játékot.

Kapcsolodó letöltések:
  • Ground Control 2: Operation Exodus videó
  • Ground Control 2: Operation Exodus videó
  • Ground Control 2: Operation Exodus videó
  • Ground Control 2: Operation Exodus videó
  • Ground Control 2: Operation Exodus demó
  • Ground Control 2: Operation Exodus multiplayer demó

  • Listázás a fórumban 
    Adatvédelmi beállítások