Alexander, a játék

Alexander, a játék

2004. augusztus 16. 23:10, Hétfő
Az UbiSoft bejelentette, hogy már fejlesztik az Oliver Stone Alexander c. filmjén alapuló játékukat. A játék megjelenése a film debütálásakor várható, azaz valamikor az év végén.

Oliver Stone a 90-es évek közepétől tervezi egy Nagy Sándor-film elkészítését. A főszerepet eredetileg még Tom Cruise-nak szánta, akivel nagyszerűen tudott együtt dolgozni a Született július 4-én című háborús drámában. Cruise azonban ma már öreg lenne a szerepre, hiszen Nagy Sándor 20 évesen lett uralkodó, és egy hosszúra nyúlt mulatozás után 33 évesen halt meg. Tom Cruise helyét az egyre nagyobb sztárrá váló ausztrál színész, Heath Ledger vette át. Ledger fontos szerepet játszott Mel Gibson mellett A hazafi című Roland Emmerich-kalandfilmben, és ő volt a főszereplője a lovagjátékokat modern látásmódban bemutató Lovagregénynek is. Mind a kettő film személy szerint nekem nagyon tetszett - igaz nem Nagy Sándor jutna eszembe róla.

Klikk ide! Klikk ide!

A UbiSoft észak-amerikai stúdiója fejleszti ezt az izometrikus, valósidejű stratégiai játékot. A játék rendezői székében Laurent Detoc ül, aki úgy nyilatkozott, hogy nagy kihívásnak érzik a grandiózus film játékká konvertálását. A fejlesztésben a film rendezője, Oliver Stone is aktívan részt vesz. Legfőképpen az átvezető videók elkészítésében. A játék zenéje a méltán világhírű Vangelis művei lesznek, pontosabban a film zenéi szolgálnak alapul a játékhoz is.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az ígéretek szerint a játék kihívást jelent majd a leggyakorlottabb játékosoknak is, de nem kell más játék után nézniük az újoncoknak sem. A kampány mód történelemhűen fogja végigkövetni a múlt eseményeit. A szokásos városmenedzselés mellett hőseink is lesznek, egyedi jellemzőkkel. A csaták valós időben fognak zajlani, csapataink fenntartás nélkül hajtják végre parancsainkat. A bevethető fegyverek megfelelnek a kor követelményeinek. Segítik majd az áttekintést a felvehető formációk is.

A képek alapján szép játék lesz, én nem bánom, hogy nem erőltetik a 3D-t. Reméljük nem a film esetleges sikeréből akar népszerű lenni a játék, hanem új dolgot is fel fog majd mutatni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások